Читај ми!

Jovanović: Đinđićeve ideje kao putokaz i inspiracija

LDP i građani koji učestvuju u tradicionalnoj "Šetnji za Zorana" i dalje vide putokaz i inspiraciju u idejama za koje je Zoran Đinđić dao život, poručuje Čedomir Jovanović. Lider LDP-a je istakao da će ta stranka nastaviti da se bori za potpunu istinu o 12. martu 2003. jer, kako je upozorio, ubice jesu u zatvoru, ali Srbija time nije zadovoljena.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović je ispred Vlade Srbije, na mestu na kojem je pre 11 godina ubijen premijer Zoran Đinđić, poručio je da je vizija Srbije za koju se on borio i dalje živa i da to dokazuju ne samo građani koji mu odaju počast već i oni koji sada govore njegovim jezikom, a nisu ga razumeli dok je bio živ.

Jovanović je, nakon što je položio cveće kod spomen-ploče na parkingu Vlade Srbije, istakao da LDP i građani koji učestvuju u tradicionalnoj "Šetnji za Zorana" i dalje vide putokaz i inspiraciju u idejama za koje je Đinđić dao život.

"Naša šetnja dokazuje da u ovom društvu ima energije i spremnosti kojima bi petooktobarskoj Srbiji, koja zapravo nikada nije stvorena, mogli da damo sve ono što je potrebno kako bi u nekoj budućoj šetnji mogli da šetamo za Zorana u onakvoj Srbiji za kakvu je živeo", rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je istakao da će ta stranka nastaviti da se bori za potpunu istinu o 12. martu 2003. godine, jer, kako je upozorio, ubice su u zatvoru ali Srbija time nije zadovoljena.

"Oni koji su stvorili atmosferu u kojoj je bilo moguće ubiti našeg Zorana, a nama oduzeti Srbiju na koju imamo pravo, moraju biti otkriveni i nemilosrdno kažnjeni onako kako najviše boli - njihova imena treba da se znaju i pamte dok postoji ova zemlja i naš narod. Učinićemo sve da to tako zaista i bude", poručio je Jovanović.

LDP u budućnosti, kako je istakao, želi da radi samo jedan posao - onaj u kojem je Srbija zaustavljena 12. marta 2003. pucnjima u srce predsednika vlade.

"On je ubijen, a mi zaustavljeni zbog toga što smo bili dobri, vredni, uspešni i u pravu. Moramo ostati takvi, a Srbiji o kojoj sanjamo dati sve ono što je potrebno da bi taj san postao java", rekao je Jovanović.

Jovanović i funkcioneri LDP-a su, bez stranačkih obeležja, predvodili 11. "Šetnju za Zorana". Posle Vlade Srbije obišli su i grob Zorana Đinđića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

понедељак, 22. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару