Читај ми!

Radulović: Stop partijskom zapošljavanju

Partijski parazitski sistem je glavni problem Srbije, kaže nosilac liste "Dosta je bilo" Saša Radulović. Za reforme su potrebni volja, znanje i energija da se sprovedu, ističe Radulović.

Glavni problem Srbije je partijski parazitski sistem, i burazerska ekonomija, koje nas koštaju milijardu i po evra godišnje, rekao je u Kragujevcu Saša Radulović, nosilac liste "Dosta je bilo."

U javnom sektoru radi preko 700.000 ljudi, od toga, najmanje 15 odsto je višak partijski zapospelenih kadrova sa kupljenim diplomama, ističe Radulović. 

"Taj novac, veći je od godišnjeg duga Srbije, više nego što se godišnje troši na zdavstvenu i socijalnu zaštitu, a na čelu tog sistema je Aleksandar Vučić, koji ga je nasledio od Borisa Tadića, ali ništa nije uradio da ga promeni", ocenjuje Radulović.

Poručje da je u Vladu ušao na poziv Aleksandra Vučića sa namerom da sprovede reforme, i da  je bio deo tima dok god je postojala šansa da će bar jedna reforma proći.

"Građani Srbije žele da žive u uređenom sistemu", kaže Radulović i poručuje, da neće odustati dok se ne uvedu univerzalni zdravstveni i socijalni sistem, reforme ekonomske i poreske politike, javnog sektora i institucija sistema.

Za reforme su potrebne: volja, znanje, i energija sa se sprovedu. "Aktuelna Vlada nema snage za to, jer bi ostala bez parazitskog sistema koji im hrani partijsku mašineriju, a opozicija stoji ispred Vučićevih vrata čekajući na deo kolača", rekao je Radulović.

Upozorava, svi ugovori koje Vlada potpisuje, počevši od "Etihada", "Vršačkih vionograda", "Beograda na vodi", treba da budu javni, kako bi građani znali kako se troši novac. Uprotivnom, smatra imaćemo nove, neuspele privatizacije.

Kandidati na listi " Dosta je bilo", nastaviće sa politikom koja je vođena u Ministarstvu privrede, rekao je Radulović i pozvao građane, da daju poverenje toj listi, koja je pokazala, da ono što govori, želi i da uradi.

U saopštenju za javnost, Saša Radulović ocenjuje da u predizbornoj kampanji postoje ozbiljne nepravilnosti u pogledu zastupljenosti stranaka u medijima i za to optužio predsednika SNS-a Aleksandra Vučića.

"Ovakav nivo cenzure nije viđen od vremena devedesetih, kada je jedna stranka sa svojim koalicionim partnerima, a koji su i danas na vlasti, kontrolisala sve informativne sadržaje", naveo je Radulović.  

On je ocenio da predizborna kampanja obiluje dokazima o "prikrivenoj i ne tako prikrivenoj cenzuri".  

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару