Читај ми!

LDP: Velika koalicija loša za Srbiju

Ideja o velikoj koaliciji u kojoj bi bili socijalisti i koalicija okupljena oko Borisa Tadića loša je za Srbiju, poručio lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Liberalno-demokratska partija (LDP) smatra da je ideja o velikoj koaliciji u kojoj bi bile Socijalistička partija Srbije (SPS) i koalicija okupljena oko Borisa Tadića loša za Srbiju.

"Njihov cilj bi, navodno, bio donošenje novog ustava i reformi. Oni koji nisu ništa reformisali dok su bili na vlasti i oni koji još nisu delom pokazali svoje shvatanje reformi a imali su toliko vremena, sigurno ništa neće promenti", rekao je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović u Jagodini.

Prema njegovim rečima, SPS je opljačkao banke, uništio zdravstvo i upropastio javna preduzeća, ostavio Srbiju bez fabrike neophodnih lekova, a penzionere bez penzionog fonda.

S druge strane, kako je istakao Jovanović, lider Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić doneo je Ustav ne misleći ni o Vojvodini ni o Srbiji, već samo o tome da mu taj i takav Ustav omogući da prigrabi još vlasti, navodi se u saopštenju LDP-a.

"Njih ne smemo politički amnestirati ulaskom u neku buduću vladu", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Srpska napredna stranka bi sa Dačićem i Tadićem vodila Srbiju na pogrešnu stranu.

Od lidera SNS-a Aleksandra Vučića, Jovanović očekuje da kaže da li će posle izbora ići u koaliciju sa LDP-om ili sa Ivicom Dačićem i Borisom Tadićem.

"Ako misli da može s nama, neka to otvoreno kaže pre izbora, ne tako što će pružiti ruku nama, nego svakome od nas kome je ovakvog života dosta i koji želimo konačno da živimo u Srbiji bolje", rekao je Jovanović.

"Vučić nema dovoljno iskustva, nema dovoljno snage i mislim da nema dovoljno podrške za one poslove o kojima priča, a koji još u Srbiji nisu započeti", smatra Jovanović koji je ocenio i da su Dačić i Tadić posle 2008. godine prevarili Srbiju.

LDP-u, međutim, istakao je Jovanović, nije do vlade radi puke vlasti, već će ući samo u onu vladu koja može da obavi veliki posao za Srbiju.

"LDP je jedini koji ima odlučnosti i stručnosti da promeni škole i bolnice, da zdravstvo i obrazovanje budu onakvi kakve građani Srbije zaslužuju. Velika reforma policije nama je nepohodna, jer je policijski sistem isti kakav je postavljen pre 70 godina. LDP zna i može da to promeni, da građani dobiju sigurnost i pravdu", rekao je Jovanović.

LDP, kako je poručio, poziva Beograd, Vojvodinu i celu Srbiju da 16. marta svoj glas daju jedinoj istinskoj ponudi za reforme, jedinoj dokazanoj energiji za promene i jedinoj partiji koja ne pristaje na kompromise u nameri da Srbiji bude bolje, da se napravi nova država i pokrene nova ekonomija.

"Jedino glas za LDP sprečava da vladaju oni koji su to kriminalno i loše činili, da odgovaraju svi koji su za ovu propast krivi i da se Srbija oslobodi politike svih onih koji će je usporavati. Glas za LDP je jedini pravi glas za promene u Srbiji i njeno ozdravljenje", zaključio je Jovanović.

LDP: Obavezna reforma Fonda PIO

Potpredsednik LDP-a Ivan Andrić izjavio je u Leskovcu da je neophodno što pre poboljšati privredni ambijent i temeljno preurediti radno zakonodavstvo. On je predložio formiranje Saveta za reforme, da bude nevladino telo sastavljeno od predstavnika državnih univerziteta, političkih stranaka, poslodavaca i sindikata.

"Potrebno je što pre izvršiti reformu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), jer je to najveća firma u Srbiji sa godišnjim budžetom od oko pet milijardi evra. Njegovo upravljanje je neefikasno i pod kontrolom jedne porodice, porodice Krkobabić. Niko u Srbiji ne zna kako se troše pare tog fonda, rekao je Andrić.

On je naveo da se LDP zalaže i za formiranje garantnog fonda koji bi privrednicima omogućio povoljne kredite. Andrić je zaključio da što pre treba završiti privatizaciju u Srbiji i pronaći rešenja za preduzeća u restrukturiranju.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару