Читај ми!

Kampanja GSA, "Tvoj glas, tvoje sutra"

Gej strejt alijansa pitala funkcionera SPS-a Branka Ružića o pravima LGBT osoba. Ružić je odgovorio, prenosi GSA, da prava LGBT osoba ne smeju da budu tema kampanje radi osvajanja glasova, već deo napora da se iskoreni diskriminacija.

U okviru svoje kampanje "Tvoj glas, tvoje sutra", Gej strejt alijansa pitala je funkcionera Socijalističke partije Srbije Branka Ružića o njegovim stavovima kada su u pitanju ljudska prava LGBT osoba u Srbiji, saopštilo je ovo udruženje. Ružić je odgovorio, prenosi GSA, da ljudska prava LGBT osoba ne smeju da budu tema izborne kampanje radi osvajanja glasova.

Tim kampanje "Tvoj glas, tvoje sutra", koju sprovodi GSA, pitao je Ružića o njegovim stavovima o ljudskim pravima LGBT osoba u Srbiji.

Ružić je odgovorio, kako prenosi GSA, da "Ustav Srbije garantuje ravnopravnost svih njihovih građanki i građana", a da "LGBT zajednica u Srbiji "treba da shvati da ima mnogo više saveznika nego što trenutno misli".

"Ako želimo da Srbija bude zemlja za sve nas, u kojoj će važiti vladavina prava, onda moramo da obezbedimo da LGBT osobe, kao i svi drugi građani i građanke, uživaju sva Ustavom i međunarodnim normama garantovana prava, pogotovu uzimajući u obzir odlučnost velike većine naših građana da Srbija uđe u EU", rekao je Ružić, prenosi GSA.

Ružić je naglasio, navodi se u saopštenju, da pitanje položaja LGBT osoba ne sme da postane pitanje na kom se ispraznim političkim pričama jure glasovi u predizornom periodu.

Naveo je, kako se dodaje, i da pitanje položaja LGBT osoba treba da postane deo zajedničkog napora da se u Srbiji iskoreni nasilje i diskriminacija.

Ružić je dodao i da su "konkretna dela na poboljšanju položaja žena, Roma, nacionalnih manjina, osoba sa hendikepom, LGBT osoba i svih ugroženih u našoj zemlji jedina ispravna politika ljudskih prava".

"LGBT zajednica u Srbiji treba da shvati da ima mnogo više saveznika nego što trenutno misli i da su državni organi Srbije mnogo spremniji, nego pre samo kratkog vremena za saradnju na rešavanju njenih problema", zaključio je Ružić, navodi se u saopštenju.

GSA je pokrenula kampanju "Tvoj glas, tvoje sutra", čiji je cilj da se političke stranke i grupacije koje učestvuju na republičkim izborima izjasne o pitanjima vezanim za ljudska prava, među kojima su i ljudska prava LGBT osoba.

Cilj kampanje i da se pozovu LGBT osobe i njihovi prijatelji, rođaci i roditelji da učestvuju na izborima.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару