Читај ми!

Kampanja DS-a u Čačku i Smederevskoj Palanci

Treba da se konsolidujemo i pripremimo za lokalne izbore 2016. godine, poručio član Predsedništva DS-a Goran Ješić u Čačku. Dragan Šutanovac i Radoslav Milojičić Kena obišli su Sajam poljoprivrednih mašina i alata u Smederevskoj Palanci.

Član Predsedništva Demokratske stranke Goran Ješić posetio je Gradski odbor demokrata u Čačku povodom nastupajućih izbora.

Kako je rekao, doneta je odluka da se ne troši novac na propagandni materijal, već da se umesto toga obilaze svi krajevi Srbije i razgovara sa građanima.

Napomenuo je da, prema poslednjim istraživanjima, DS ima podršku oko 18 odsto birača. "Sve preko 15 za mene je vrhunski rezultat. Treba da se konsolidujemo i pripremimo za lokalne izbore 2016. godine", istakao je on i napomenuo da su parlamentarni izbori raspisani zbog loših rezultata Vlade i želja da se vladajuća koalicija oslobodi jednog partnera.

"Ovo je najgora vlada u istoriji Srbije, sa katastrofalnim rezultatima i užasnom politikom prema građanima. Agrarni budžet je manji od obećanog, stranih investicija ima oko 200 mioliona evra, a za vreme mandata Mirka Cvetkovića nikada ih nije bilo manje od tri milijarde evra. Zemlja se nenormalno zadužuje lošim kreditima, otkazuju se oni od Svetske banke, a uzimaju nepovoljniji od Arapa", objašnjava Ješić.

Kaže da nema ambicije da će Demokratska stanka na ovim izborima osvojiti vlast, niti je to potrebno jer budućoj vladi prognozira opstanak od svega dve godine.

Ješić naglašava da se moraju utvrditi jasna merila za napredovanje, da državu ne smeju voditi ljudi iz Beograda koje niko ne poznaje i da se ne može raditi neorganizovano bez postignutih dogovora i spremljenih zakona. On je istakao da najvažnija Ministarstva u vladi poput obrazovanja, nauke, zdravstva i poljoprivrede, više nikada ne sme voditi niko osim Demokratske stranke.

"Treba da pričamo o onima koji će voditi Čačak, koji je imao sudbinu kao Inđija, međutim, mi smo bolje prošli, doveli smo 700 miliona evra investicija i zaposlili 12.000 ljudi. Sada mala privreda vrši usluge za velike svetske kompanije i vidljivi su efekti. Nekada su iz Čačka stizale lepe vesti, ali otkad je došao Velimir Ilić nema rezultata", rekao je Ješić.

Šutanovac i Milojičić u Smederevskoj Palanci

Kandidati za narodne poslanike na listi "Sa Demokratskom strankom, za demokratsku Srbiju" Dragan Šutanovac i Radoslav Milojičić Kena obišli su Sajam poljoprivrednih mašina i alata u Smederevskoj Palanci gde su, u okviru predizborne kampanje, razgovarali sa posetiocima te manifestacije.

Kako se navodi u saopštenju Šutanovac i Milojičić su sa posetiocima sajma, koji se poslednjih deset godina održava u tom gradu, razgovarali o situaciji u Srbiji i teškom materijalnom položaju stanovništva.

Oni su predstavili mere za koje smatraju da je potrebno preduzeti posle 16. marta kako bi se "sprečilo dalje urušavanje socijalnih prilika i propadanje Srbije".

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару