Читај ми!

Vučić pozvao građane da glasaju za Nikolića

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić pozvao građane Srbije da 20. maja glasaju za lidera naprednjaka Tomislava Nikolića i da ne ostaju kod kuće, jer bi time, kaže, svoj glas dali lideru DS Borisu Tadiću. Izbori predstavljaju referendum o tome da li će Srbija postati normalna država ili će ostati država pod kontrolom DS-a, smatraju u SNS-u.

Aleksandar Vučić je pozvao Građane Srbije da 20. maja glasaju za lidera naprednjaka Tomislava Nikolića i da ne ostaju kod kuće, jer bi time, kako je rekao, svoj glas dali lideru DS Borisu Tadiću.

Vučić je na konferenciji za novinare ponovio da će SNS imati ljude na svakoj biračkoj kutiji i posebno se organizovati kako bi sačuvali glasove. Vučić je odbacio bilo kakvu mogućnost da će naprednjaci izazvati neku vrstu nasilja.

Prema njegovim rečima, naprednjaci će, ukoliko Nikolić izgubi, a ne bude pokraden i građani budu izabrali prošlost, čestitati pobednicima, kao što su to i do sada radili.

Na pitanje novinara o pričama da će SNS izazvati nasilje 20. maja, Vučić je rekao da "ne postoje priče, postoje laži DS, Blica, Presa i Kurira. I to dođe sve isto".

Vučić je rekao da je, na primer, Blic od 37 dana kampanje - 33 dana imao naslovnicu protiv Nikolića.

Prema njegovim rečima, SNS je zadovoljna ishodom sinoćnjeg TV duela dva kandidata i ocenio da je Nikoliću prednost dala ubedljivost njegovih argumenata, prirodnost, pristojnost i racionalnost u odnosu na Tadića.

"Tadić kao da je uključio ploču na 78 obrtaja", rekao je Vučić i dodao da je Tadić "više čitao nego što je govorio", a kako smatra, nije imao odgovore na pitanje "šta je sa obećanih 200.000 radnih mesta, sa 1000. evra akcija građanima, zašto Srbija ima najveću nezaposlenost u regionu".

"SNS se nije odrekla EU, već se dogovorila sa DSS i zahvalni smo na podršci Vojislavu Koštunici", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o sporazumu sa DSS i dodao da je DSS time pokazala da je uz naprednjake jedina opozicija u Srbiji.

On je rekao da je baš zbog toga što dve stranke imaju različite stavove oko EU i dogovoreno da se to pitanje reševa referendumom, kao što se to radilo i u svim drugim zemljama.

Vučić je rekao i da je kod DSS postojala sumnja da naprednjaci kada govore o promeni Ustava Srbije misle i na preambulu, a u stvari se zalažu za smanjenje broja poslanika i ukidanje političkih privilegija.

SNS: Referendum o normalnoj ili kontrolisanoj državi

Srpska napredna stranka smatra da izbori 20. maja predstavljaju referendum o tome da li će Srbija postati normalna država ili će ostati država pod kontrolom Demokratske stranke.

Reagujući na saopštenje DS-a u kome se kaže da izbori 20. maja predstavljaju referendum, funkcioner SNS Vuk Fatić je u pisanoj izjavi ocenio da će izbori za predsednika Srbije "zaista predstavljati referendum - da li će Srbija napokon postati normalna, moderna, pravno uređena država, ili će ostati država u kojoj su institucije pod apsolutnom kontrolom Demokratske stranke".

Prema njegovim rečima, lider DS-a Boris Tadić je u prethodnom periodu jasno pokazao da "nema nameru da brani ni Ustav, ni zakone, niti državne interese, kad god su oni suprotstavljeni interesima DS ili njegovim ličnim interesima i interesima njegovih prijatelja i saradnika".

Fatić je naveo i da Srbija, u kojoj, kako tvrdi, ne postoji vladavina zakona i u kojoj je interes partije na vlasti ispred interesa građana, ne može biti ravnopravan partner u Evropskoj uniji, niti se izboriti sa nagomilanim ekonomskim i socijalnim problemima.

"Jedino pobeda Tomislava Nikolića 20. maja može garantovati da će se Srbija pokrenuti sa mrtve tačke i dobiti Vladu koja će morati da se posveti rešavanju problema građana", rekao je Fatić.

среда, 31. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару