Читај ми!

Nikolić: Ne tražimo pobedu na ulici

Fizički ću braniti svaki glas u drugom krugu predsedničkih izbora ako bude krađe, rekao lider naprednjaka Tomislav Nikolić. SNS neće na ulici da traži svoju pobedu, ali će nastaviti da pred institucijama traži pravdu, poručio Nikolić.

Predsednički kandidat SNS-a Tomislav Nikolić odbacio je tvrdnje Tužilaštva da nije bilo izborne krađe i najavio da će se za drugi krug predsedničkih izbora naprednjaci bolje organizovati i da su spremni da "fizički brane svaki glas".

"Ovoga puta neće moći da bude krađe ili ćemo zaista da se tučemo kad god budu hteli da kradu. Ovog puta sam spreman da se fizički ja lično tučem na biračkom mestu na kome kradu", rekao je Nikolić novinarima posle sastanka sa članovima GO stranke.

Prema njegovim rečima, neće biti zapisnika na mestu na kome se dogodi krađa i dodao da je to stav stranke. "Svaki glas ćemo braniti fizički", rekao je Nikolić.

Najavio je da će SNS rigorozno kontrolisati glasanje na biračkim mestima i da na polovini biračkih mesta predsednik biračkog odbora treba da bude iz SNS-a.

Tomislav Nikolić rekao je da SNS neće na ulici tražiti svoju pobedu, ali da će nastaviti da pred institucijama traži pravdu. Takođe će nastaviti protestne vožnje po Srbiji.

Lider SNS-a predložio je da se angažuje OEBS da prebroji glasove u Subotici i da, ako neutralni predstavnik kaže da je sve bilo u redu, prihvata da je bilo u redu i u celoj Srbiji.

Nikolić je naveo da je nepravilnosti bilo i u Nišu i Ivanjici, da su izbori bili apsolutno neregularni i da ih treba poništiti.

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić je portparola Republičkog Tužilaštva Tomu Zorića nazvao lažovom jer, kako je naveo, "u zapisnicima koji su dostavljeni Republičkoj izbornoj komisiji, predsednički kandidat DS-a Boris Tadić ima pet puta više glasova nego što je zaista osvojio".

I Nikolić i Vučić pozvali su svoje pristalice i građane da izađu na drugi krug predsedničkih izbora i da motivišu ljude koji žele promene i da je najvažnija pobeda Nikolića u nedelju.

Republičko javno tužilaštvo saopštilo je danas da nije bilo falsifikovanja izbornih rezultata na biračkom mestu u Pančevu, sa kojeg je džak, koji su funkcioneri SNS-a pokazali kao navodni dokaz izborne krađe, iznet pošto su svi glasovi evidentirani, a zapisnik upućen RIK-u bez ikakvih izmena.

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару