Читај ми!

Ponovljeno glasanje za lokalne izbore

Na ponovljenom glasanju, građani u Nišu i Smederevu birali su lokalne predstavnike. U Nišu se glasalo na 17, a u Smederevu na 11 biračkih mesta. Glasalo se i na nekoliko biračkih mesta u Kuršumliji, Titelu, Pančevu.

U Nišu i Smederevu održano je ponovljeno glasanje za lokalne izbore. Glasanje je ponovljeno i na nekoliko biračkih mesta u Kuršumliji, Titelu, Pančevu.

Ponovljeni lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Niša održani su na 17 biračkih mesta. Nišlije su glasale i na još sedam biračih mesta za odbornike Skupština opština Medijana, Palilula i Pantelej.

Izlaznost glasača na ponovljenim izborima u Nišu do 18 časova iznosila je 23,7 odsto, dok je 6. maja ta izlaznost u isto vreme iznosila 47,56 odsto.

Pravo glasa na ovim izborima ima 31.075 birača, što je više od 13 odsto ukupnog biračkog tela. GIK je za ove izbore imenovao nove biračke odbore, a stari su raspušteni.

Izbori su poništeni, jer je na većini od 17 biračkih mesta u kutijama  bilo više listića, nego što je to evidentirano u biračkim spiskovima.

Nišlije su dobile samo jedan glasački listić, na kome su imena 14 političkih stranaka, koalicija i grupa građana.

U Smederevu, rezultati izbora za Gradsku skupštinu poništeni su na jedanaest biračkih mesta.

Odziv glasača je manji nego nedelju dana ranije. Do 14 časova glasalo je 17,18 odsto, ili 2.204 građana sa pravom glasa, a na izborima 6. maja, u isto vreme, odziv je bio 25,57 odsto.

"Bilo je manjih nepravilnosti na biralištima u Radincu i Svetom Savi, ali sam lično prekontrolisao ta mesta i one su odmah otklonjene. Za sada, što se tiče biračkih mesta, proces se odvija na osnovu propisane procedure", izjavio je predsednik Gradske izborne komisije Stevan D. Janković.

Izbori su poništeni jer na nekim izbornim mestima nisu bili potpisani kontrolni listići, zatim nisu evidentirani građani koji su glasali van biračkog mesta, ali i zato što je neko glasao, a nije imao pravo.

I u Kuršumliji se na pet biračkih mesta ponovo glasalo za lokalni parlament. Do 13 časova glasalo je 557 birača ili 43 procenta. Na tih pet izbornih mesta upisano je 1.370 glasača.

Predsednik Opštinske izborne komisije u tom gradu Miljan Radosavljević izjavio je da se izbori ponavljaju zbog potvrđenih neregularnosti i nepravilnosti na tim biračkim mestima.

Od 45 biračkih mesta u opštini Vladimirci, zbog neregularnosti, lokalni izbori danas su ponovljeni na tri mesta - u Vlasanici, Jaloviku i Krniću.

Do 10.30 glasalo je 11 odsto od 1.534 birača upisana na tim  mestima. U skupštinskim klupama u Vladimircima sedeće 25 odbornika.

U opštini Varvarin, ponovljeno glasanje za predstavnike lokalnih organa vlasti danas je organizovano na biračkom mestu broj 16, u Gornjem Katunu, i na biračkom mestu br. 34, u Orašju. Pravo glasa na ova dva izborna mesta ima 726 birača.

Izbori su ponavljeni i na nekoliko biračkih mesta u Titelu, Pančevu i još nekim mestima.

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару