Читај ми!

Tadić odbacio optužbe o izbornoj krađi

Tvrdnje o izbornoj krađi su podmetanja, kaže Boris Tadić i poručuje da će, uprkos tome, pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora.

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić rekao je da su tvrdnje o izbornoj krađi "podmetanja" i da će, uprkos tome, pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Naši politički protivnici pokušavaju ovih dana da talasaju Srbijom i da jedne regularne izbore pretvore u takozvani preokret. Oni sada nama žele da pripišu sve ono što je njima bilo primereno, a to se u psihologiji zove projekcija", rekao je Tadić građanima u centru Prokuplja i poručio da će, bez obzira na sva takva podmetanja, pobediti na izborima.

"Oni bacaju blato na moje lice, a blato se sliva sa njihovih lica već 20 godina, jer su ga sami okaljali svojim rečima i zlim delima koja su činili i zlim namerama kojim prizivaju agresiju na naše ulice i trgove", naveo je lider DS-a.

Tadić je dodao da nije svejedno ko će biti predsednik države u narednom mandatu i da je ta odluka od najveće važnosti.

"Presudno je ko će biti predsednik Srbije u budućnosti, jer od tog čoveka će mnogo zavisiti i od toga koliko je odgovoran i kakve odluke donosi", rekao je lider DS-a.

Tadić je rekao da je veoma važno i "šta je taj čovek radio i govorio u prošlosti, jer se sve to meri u međunarodnim odnosima".

Kandidat DS-a za predsednika je upozorio da je sudbina Srbije na kocki 20. maja i pozvao sve građane da izađu na izbore i da se ne kockaju sa sudbinom države i naroda i svojom ličnom sudbinom.

"Bio bi katastrofalan potez kada bismo prekinuli politički, ekonomski, infrastrukturni proces koji ubrzano menja Srbiju. Sve do današnjeg dana imali smo potvrdu da se Srbija stvarno menja", naveo je Tadić.

Zahtev za proveru imovine

Kandidat za predsednika liste "Izbor za bolji život" ocenio je danas na skupu u Leskovcu da je prostakluk da oni koji su se obogatili dok su bili na vlasti, koji su od države uzeli stanove i vikendice i pritom pretili, širili agresiju, nasilje i mržnju, danas govore o poštenju.

"Naši protivnici kažu da bi bolje vodili državu, ali šta stoji iza te tvdrnje - sukob sa svetom, pretnje, zločini, razaranje, srušeni mostovi koje mi danas popravljama, nezalčene rane majki i očeva, razoreni žvioti... Oni kažu da bi bolje, ali o njima svedoče njihova dela", kazao je Tadić.

Njegovi protivnici, dodao je, takođe govore i da su pošteniji, a on im na to odgovara zahtevom da se to poštenje izmeri.

"Ja kažem, ajde da nadležne institucije izmere sve što sam zaradio kroz svoj žvot i ono što ste vi zarađivali. Šta vi imate, a šta ja imam. Jer, za razliku od mog oponeneta ja nemam ni te stanove, ni te kuće, ni vikendice, niti ih imaju članovi moje pordice", poručio je Tadić.

On se zapitao kako je Nikolić koji je bio potpredsednik vlada Srbije i Jugoslavije i poslanik, odnosno koji je radio slične poslove kao i sam Tadić od iste plate uspeo da stakne toliko.

"Pitam se kako je on toliko toga stekao u životu od te sitne plate koju sam i ja imao. Pitam se kako je on onda pošten, a ja nepošten", naveo je Tadić i ponovio zahtev da se zvanično proveri imovina dva predsednička kandidata i da onda građani vide ko šta ima i koje je pošten, a ko nije.

Zamenik predsenika DS-a Dragan Đilas poručio je sa skupa u Leskovcu da bi se pobede u Leskovcu, Beogradu i svim drugim gradovima u Srbiji ostvarene 6. maja, pretvorile u poraze ako 20. maja ne pobedi Boris Tadić. "Tog poraza neće biti. Nećemo to dozvoliti", poručio je Đilas.

Potpredsednik DS Dragan Šutanovac je rekao da je drugi krug predsedničkih izbora važniji od svih do sada jer od njih zavisi budućnost Srbije.

"Ključni izbori su 20. maja, tada biramo najboljeg među nama koji će da nas predovdi i zajedno sa vladom da upravlja državom. Postoji milion razloga - ekonomskih, privrednih, spoljno i unutrašnjo političkih zašto Boris Tadić treba da nas vodi, ali najjednostvniji je taj što je on daleko bolji od svog potivkandidata", poručio je Šutanovac.

I Lider SDPS Rasim Ljajić je istako da njihovi glasači ništa nisu uradili, ako 20. maja u velikom broju ne izađu na izbore i izaberi Tadića. "Najteže je dobiti dobijene utakmice, jer svi tada misle da je gotovo. Zato moramo svi da izađemo na izbore i overimo tu pobedu", poručio je Ljajić u Leskovcu.

Pun ceger za sve građane

Tadić je u Prokuplju od jednog građanina dobio prazan ceger na kome piše "Izbor za bolji život" za koji je rekao da će ga okačiti u predsednički kabinet.

"Okačiću ovaj ceger u svoj predsednički kabinet da me u narednih pet godina podseća šta mi je prioritet", poručio je Tadić okupljenim građanima.

Tadić je istakao da je najvažnije da se svima obezbedi "pun ceger, odnosno hrana i da niko ne bude gladan u Srbiji".

"To je zapravo centralna tema i svih izbora u Evropi danas", zaključio je Tadić.

Tadić je obišao i Blace, gde je zajedno sa ambasadorkom SAD u Srbiji Meri Vorlik otvorio visokotehnološku biogasnu elektranu na farmi mlekare "Lazar" kod Blaca.

U pitanju je pogon za proizvodnju električne energije iz biomase, odnosno stajskog đubriva, koji je uz podršku ambasade SAD otvoren na farmi Milana Vidojevića u selu Donja Draguša kod Blaca.

Taj pogon će već za nekoliko dana isporučivati struju Elektroprivredi Srbije.

Tadić je poručio da je proširivanje aktivnosti farmera i proizvođača mleka na domen energetike ulaganje u razvoj čitave zemlje.

Prema njegovim rečima, kada bi potput Vidojevića još nekoliko stotina farmera imala slična postrojenja, moglo bi se da se proizvede nešto manje električne energije nego što čini termoelektrana "Obrenovac".

Tadić sa italijanskim investitorom

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" sastao se danas u Nišu i sa predstavnicima italijanske inžinjerske kompanije "Skema" koja planira da investira u proizvodnju električne energije iz solarnih panela.

Tadić je, nakon razgovora sa investitorima, rekao da su tema bile investicije u nove tehnologije u proizvodnji solarnih panela.

On je obijasnio da je Srbija potpisala pismo o namerama sa luksemburškim fondom koje bi trebalo da omogući proizvodnju 1.500 megavata električne energije iz solarnih izvora i da je italijanska kompanija zainteresovana za saradnju.

Radi se o tehnologiji najvišeg mogućeg nivoa, rekao je Tadić i dodao da je cilj tog i niza drugih projekata, koje je Srbija započela sa italijanskim i partnerima iz drugih zemalja, zapošljavanje što većeg broja ljudi.

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару