Читај ми!

Nikolić: Saradnja sa svakim ko želi dobro Srbiji

Koalicija "Pokrenimo Srbiju" će, kada pobedi na izborima, sarađivati sa svakim ko želi dobro Srbiji, poručio Tomislav Nikolić u Novom Pazaru. SNS neće odgovarati na "prljavu kampanju DS-a", rekao Aleksandar Vučić.

Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić izjavio je da će ta koalicija, kada pobedi na izborima, sarađivati sa svakim ko želi dobro Novom Pazaru i Srbiji, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

"Sarađivaćemo sa svakim ko želi dobro i Pazaru i Srbiji, ne pitajući ni ko je, ni šta je, ni kako se zove. Bitno je samo da celokupnom narodu želi dobro", rekao je Nikolić.

U razgovoru sa građanima Novog Pazara, Nikolić je poručio da lista koju predvodi vrati stari sjaj tom gradu, da u njega vrati i proizvodnju i zapošljavanje, jer iz toga, kako je rekao, uvek proisteknu i dobri međunacionalni odnosi.

Nikolić i pozvao građane da se ne dele ni po polu, ni po pripadnosti naciji, ni po pripadnosti veri. "Svaki čovek koji veruje u boga je dobar čovek. A gde traži boga, u katedrali, džamiji ili crkvi, meni je to sasvim svejedno", rekao je Nikolić.

On je dodao da svaki čovek ima pravo da od države traži šansu da izdržava svoju porodicu i istakao da će svako ko je stručan imati šanse u vladi, lokalnoj samoupravi, ili na bilo kom drugom mestu gde budu odlučivali naprednjaci.

Formiranjem zajedničke liste sa Bošnjačkom narodnom strankom, SNS faktički dokazuje da joj je podjednako drag svaki deo Srbije, i u njemu svako dete i svaki čovek i svaka žena, rekao je Nikolić.

"Ako do sada političari nisu uspeli da obezbede slogu u Sandžaku, ili u Raškoj, kako ko voli, nama je dužnost da to učinimo, jer mi drugu državu nemamo. Ni Srbi, ni Bošnjaci, niti bilo ko drugi ko živi u Srbiji. Ovo nam je jedina država, i treba samo da je izgrađujemo i razvijamo, da u njoj živimo sve bolje", poručio je lider SNS.

Nikolić je na predizbornom skupu u Kraljevu rekao da 75 odsto građana Srbije danas živi lošije nego pre četiri godine.

Nikolić kaže da, ako pobedi, želi da uvede građane Srbije u EU ocenjujući da je Srbija ispunila sve uslove za EU za koje on zna, a ako je uslov da se odrekne Kosova i Metohije, taj uslov neće ispuniti ni on ni njegovi saradnici, jer to ne žele građani Srbije.

Ne treba održati izbore na severu Kosova

Nikolić je, u izjavi agenciji Beta, ocenio da 6. maja ne treba organizovati lokalne izbore na severu Kosova.

Dve kosovske opštine (Zvečan, Zubin Potok) bi mogle, na osnovu rezultata parlamentarnih izbora u Srbiji, da formiraju opštinska veća i bez formalnog sprovođenja glasanja, rekao je Nikolić.

"Sve partije koje budu učestvovale na izborima u Srbiji imale bi srazmerno pravo da učestvuju u tim opštinskim većima. To bi opet bili izbori. Ako nije formalno potrebno da organizujemo izbore, zašto bismo", rekao je lider naprednjaka.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, funkcioner SNS, juče je izjavio da će lokalnih izbora u Zvečanu i u Zubinom Potoku sigurno biti. Mandat lokalnim samoupravama u ostale dve opštine na severu Kosova, Mitrovici i Leposaviću, još traje, pa tu izbori nisu ni raspisani.

Vučić: "Prljava kampanja" protiv SNS

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić rekao je da SNS neće odgovarati na, kako je rekao, "prljavu kampanju DS-a" koja, prema njegovim rečima, predstavlja izraz očaja zbog toga što "znaju sa kolikom razlikom danas gube".

"Troše milione evra građana Srbije na crnu, ili prljavu kampanju protiv naše stranke. Mi u tome nećemo da učestvujemo", rekao je Vučić i istakao da je SNS svoju kampanju posvetila onome što čini suštinu stranačkog programa, a to je zapošljavanje ljudi, privredni oporavak i izvlačenje zemlje iz teške ekonomske krize.

On je zajedno sa članovima Saveta za komunalna pitanja, privredu, ekonomiju i industriju Srpske napredne stranke na platou ispred Doma sindikata predstavio rešenja koja ta stranka predlaže za problem nezaposlenosti u Beogradu, a koja se, kako je rekao, pre svega zasnivaju na velikim razvojnim projektima.

"Najvažniji od tih projekata jeste 'Beograd na vodi', koji će gradu doneti stotine miliona evra zarade i obezbediti zapošljavanje više od 200 hiljada ljudi. Taj projekat će biti i pokretačka snaga za razvoj cele Srbije.", rekao je Vučić i dodao da je "Beograd na vodi" jedini idejni projekat koji je neko od kandidata na ovim izborima predstavio javnosti.

SNS je, kako je rekao, pripremila i podnela skupštini na usvajanje Zakon o javnim nabavkama, koji bi trebalo da uštedi najmanje 600 miliona evra, što bi moglo da bude uloženo u poljoprivredu, prerađivačku industriju i u zapošljavanje ljudi.

Vučić je podsetio i da je SNS ponudila osnivanje Kancelarije za brze odgovore, što će, kako je rekao, omogućiti borbu političkih privilegija, političke klase, korupcije, kriminala i istovremeno stvaranje suštinski drugačijeg investicionog ambijenta.

Naprednjaci se, prema Vučićevim rečima, zalažu i za poresku reformu, pre svega smanjenjem poreza i doprinosa na plate.

четвртак, 01. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару