Читај ми!

Direktor BAS-a: Sve spremno za putnike na novoj stanici na Novom Beogradu, karte će moći da se kupuju i onlajn

Nova autobuska stanica će u petak biti svečano otvorena, ali stara će biti u funkciji sve do subote u ponoć. Prvi autobus sa nove poći će ka Novom Sadu u nedelju ujutru. Generalni direktor BAS-a Boban Kovačević rekao je za RTS da je sve spremno za premeštanje stanice i najavio da će karte moći da se kupuju od sada i onlajn, kao i da će žetoni biti ukinuti.

Boban Kovačević rekao je u Beogradskoj hronici da je sve spremno za putnike na novoj stanici na Novom Beogradu i da je premeštanje BAS-ove stanice u jednom danu, logistički veoma zahtevno.

Sutra je svečano otvaranje, a prvi autobus sa nove stanice polazi u nedelju ka Novom Sadu.

"Da ne bude bilo zablude, stanica ne može da čeka otvaranje mora da se ugasi u jednoj tački i pokrene u drugoj. Svi koji putuju 29. septembra dolaze na novu lokaciju na Novom Beogradu", rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, svi zvaničnici koji su učestvovali u ovom projektu sutra dolaze da obiđu ono što je urađeno i da se na taj način najavi finalni prelazak na novu lokaciju.

"Za BAS se vezuje reč pouzdanost, ali se ne vezuje reč moderno. Nema više žetona ukidamo ih – i tehnološli i vizuelno, ulazimo u novo vreme. Jedva čekamo da dobijemo primedbe i da budemo bolji", kaže Kovačević.

Mesto i za turističke autobuse

Nova autobuska stanica ima 65 perona, kao i posebna mesta za turistički, međugradski i prigradski prevoz.

"Turistički autobusi će dolaziti tu, a pod tim podrazumevamo ne samo odlazak na more, već i ekskurzije. Polaziće odatle autobusi za đačke ekskurzije. Dešavalo se da smo bili zaglavljeni u saobraćaju jer đaci neke škole kreću na ekskurziju", naveo je direktor BAS-a

Dodao je da su napravljeni komforni peroni za turističke autobuse, i da će se u budućnosti nesmetano odvijati život u gradu.

"Osim klasičnih info-pultova, mnogi neće znati na koju stranu će da krenu, pa smo mi predvideli ljude koji će ih usmeravati. Treba stvoriti nove navike", kaže Kovačević.

Onlajn karte

Kao novinu, Kovačević je najavio i mogućnost kupovine onlajn karte. 

"Šalteri će raditi 24 sata, 365 dana, u tom smislu nema radnog vremena, ali uvodimo veliku novinu. Prodavaćemo karte onlajn, biće moguća kupovina karte onlajn", istakao je direktor BAS-a.

Nada se da će zaživeti nova stanica, te da će BAS ući tehnološki u današnje vreme kako bi epitet predvodničkog mesta, nosio s pravom.

Na pitanje da li ima dovoljno linija gradskog prevoza koje će povezati novu stanicu, Kovačević odgovara da je ovo beogradska autobuska stanica, te da se dele flajeri sa osnovnim informacijama.

"U dobroj meri smo obavestili ljude, nastavićemo s time. Važno je da će Institut Saobraćajnog fakulteta napraviti anketu u kojoj će građani da daju sugestije, koja linija treba da se pojača ili koja nedostaje", ocenio je Kovačević.

Istakao je da stajalište "Jug" još neće krenuti s radom. "Ona treba da doprinese boljem saobraćaju. Svi oni koji idu ka Nišu trebalo bi da se zaustave 200 metara ispod petlje Autokomanda", rekao je direktor BAS-a.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи