Читај ми!

Počela izgradnja SRC "Radnički", predloženo da se nazove po Dudi Ivkoviću

Počela je izgradnja novog sportsko-rekreativnog centra "Radnički" u Beogradu. Gradilište je obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je najavio da će ceo kompleks biti izgrađen za dve godine.

Projektom je predviđena izgradnja savremenog sportskog objekta sa višenamenskom dvoranom, uključujući administrativni deo i niz pratećih komercijalnih namena. Prema navodima, sportski kompleks će imati ukupnu bruto izgrađenu površinu od 18.753 kvadratna metra, od čega će nadzemni deo biti 11.850 kvadratnih metara, a 6.904 kvadratna metra biće u podzemnim etažama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novi sportsko-rekreativni centar "Radnički" biti izgrađen za dve godine i poručio da bez većih ulaganja u sport neće biti ni boljih rezultata.

Vučić je istakao tokom obilaska gradilišta, gde počinju radovi, da je 1920. godine osnovan legendarni sportski klub "Radnički" i istakao da ga treba ponovo osnažiti.

"I ovo je infrastrukturno podizanje Srbije, koja je najvažnije za promenu svega, a rezultati u sportu će se videti za 10 ili 15 godina", rekao je Vučić.

Istakao je da će u centru grada biti izgrađen prelep sportski centar, gde će mladi i deca moći da se bave sportom.

"Ovo će biti idealno mesto u centru grada za sve koji hoće da se bave sportom i za one koji znaju da cene tradiciju. Izašlo je više para nego što smo očekivali, ali želeli smo da uradimo najbolje, a ne samo da okrečimo, već da uradimo i garaže, biće 187 parking mesta, sala za treninge, borilačke sportove, streljana i sve što je potrebno", naveo je Vučić.

Dodao je da je u vreme Slobodana Miloševića izgrađena Arena i da tada nije bio siguran da li je to pravi potez, ali da sada vidi da je to bio pametan potez, pošto je to bilo važno za razvoj tog dela grada. Vučić je izrazio očekivanje da ćemo na sledećim Olimpijskim igrama imati dvocifren broj medalja i da će država našim sportistima obezbediti najbolje uslove da u tome uspeju.

"Za dve godine ćemo otvoriti novu halu, a pre su neki mislili da je to politička priča. Ovo će biti veličanstven objekat i za uživanje svima", rekao je Vučić.

Vučić je prilikom obeležavanja početka radova rekao da je košarkaški trener Dušan Duda Ivković bio usredsređen i fokusiran na budućnost Radničkog i želeo da ostavi nešto što će biti na ponos svim građanima Srbije, da bude njegovo zaveštanje.

"Zato vas molim da to bude zvanično ime lepotice, ove dvorane, da nosi ime legendarnog Dušana Dude Ivkovića, da večno ostane njegovo veliko delo upisano u glavama svih nas i u srcima, jer je uradio mnogo za srpsko društvo i sport", rekao je Vučić.

Vremensku kapsulu u temelj, zajedno sa Vučićem, postavili su sinovi Dušana Ivkovića, Petar i Pavle, kao i džudista Aleksandar Kukolj.

Dvorana će primati 1.025 gledalaca

Novi sportski centar posedovaće multifunkcionalnu sportsku dvoranu sa 1.025 mesta, predviđenu za održavanje košarkaških, rukometnih i odbojkaških utakmica kao i drugih manifestacija koje ne moraju biti isključivo sportske.

U okviru ove funkcionalne celine nalazi se i ulazni hol sa biletarnicom, toaletima za posetioce, punktovima za osveženje i fast fudom, i svi i prateći sadržaji (svlačionice sa sanitarnim prostorijama i tuševima za dva tima, trenere, sudije, delegate) i prostorijama za ambulantu, ostave za rekvizite i slično.

Ispod sportske dvorane projektovana je garaža u tri etaže ukupnog kapaciteta 187 parking mesta.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару