Читај ми!

Gastronomad

Mačvanska tradicija

Mačva je bogata tradicijom, običajima, ali i dobrom hranom. Svadbe, krsne slave i žetveni običaji čine važan deo lokalne kulture. U kulinarstvu su značajne sarme, koje se pripremaju sa kiselim kupusom i mesom, i često su glavno jelo na slavama. Listići, vrsta slatkog testa od svinjske masti, popularni su u Mačvi i pripremaju se za svečanosti. Ajvar i zimnica su nezaobilazni u jesen, dok se šljivovica pravi od lokalnih šljiva. Sve to oslikava jednostavnu, ali bogatu gastronomsku tradiciju ovog kraja.

Naš gastronomad Nikola Vučković obišao je Mačvu i od vrednih domaćina iz Kulturnog centra u Bogatiću i Udruženja žena "Crnobarke" naučio kako se pripremaju listići od masti i prave domaće sarme.

Коментари

Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса