Читај ми!

Igre i igrice

Koja životinja ne može da pogleda iza sebe, šta povezuje ronioca i hirurga, a u kojoj državi se jede kikiriki-čorba u koju se stavlja budneva i kosos, saznajte u našoj novoj epizodi "Plave ptice" usubotu, 6. novembra u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije.

Kad nosiš naočare za vid ili Sunce, vrlo često se desi da se odšrafi šrafić na njima. Ali, "zato je tu vaša i naša Gospođa Ž", koja uvek i za sve ima rešenje.

Ali, zašto je Gospođa Ž odlučila da priča baš o tome? Sigurno nije razlog da iz čista mira ispriča tako nešto, ubacivanje bez povoda i razloga je ipak specijalnost Gospodina Dž-a. E... evo razloga: Borka i Osman su odlučili da celu epizodu posvete različitim idejama za igre, koje svako može da organizuje kod svoje kuće. I pošto je OSman nepobediv, a Borka malo trapava... Osman sumnja da je kod Borke možda problem u tome što ne vidi dobro pa toliko promašuje. Kada probaju da to reše naočarima sa dioptrijom, eto Gospođe Ž, ona ne propušta priliku da udeli koji savet.

Međutim, jasno je svima - Borka dobro vidi, samo nedovoljno vežba. I zato Osman nastavlja da izmišlja igre, ubeđujući Borku da je bitnija zabava od pobede. Kako bi stara poslovica rekla: "Važno je učestvovati!"

Ovog puta naš četverac odlazi u afričku državu Čad. Saznaju da tamo postoji ogroman vulkan Emi Kusi, da tamo žive i ždralovi, i kamile i slonovi. A čim žive kamile - znamo da je tu i pustinja. Saznaćemo još da tamo živi preko dvesta plemena, da skoro svako pleme ima svoj jezik, ali da su arapski i fracuski službeni jezici.

Kuvarica nam sprema miša od sira. Ko će se uplašiti, a ko će ga u slast smazati - možete li da pretpostaviti?

Zbog ogromnog broja pisama u kojima su drugarići želeli da pričamo o konjima, idemo u Lov na znanje. U tom lovu gusarska posada će nas upoznati sa ovim divnim životinjama! Osman ima spreman trik, a Borka još jednu ideju za igru za kraj!

Ne propustite naš novi plavoptičasti let u subotu, 6. novembra, na Prvom programu Televizije Srbije u 12:05č. Ako ipak propustite, sve naše epizode nalaze se na našem portalu www.rtsplaneta.rs i youtube-kanalu.

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Miodrag Kolarić, naši glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, zatim naše scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, naša kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodik Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару