Znanje imanje-13.10.2024.

Na uvoz hrane pre svega, svinjskog mesa, mleka i sira, Srbija je prošle godine potrošila čak 600 miliona evra.

Kakvi su zakoni ponude i potražnje i šta kažu oni koji u proizvodnji opstaju uprkos brojnim poteškoćama u ovoj emisiji Znanje imanje govore:

Dalibor Nikolić iz sela Varvarin, dugogodišnji proizvođač svinjskog i junećeg mesa - zašto ne može da poveća kapacacitete i hoće li meso opet poskupeti.

Aleksandar Milutinović iz sela Bačina - zašto Šveđani ulažu u vinogradarsku i vinsku proizvodnju u opštini Varvarin.

Nikola Radotić Čokić iz sela Obrež - kako domaćem siru i kačkavalju dati novu vrednost.

Pavle Đorđević, proizvođač organske hrane iz Gornje Bukovice - proda sve što proizvede.

Dalibor Stanković o prvoj Ostrovačkoj fijekarijadi i zašto su nam važni sadržaji za opstanak sela.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом