Читај ми!

Đoković i Danilovićeva brži od Nove godine - Srbija savladala Kinu na Junajted kupu

Novak Đoković i Olga Danilović su u dublu mešovitih parova savladali Džidžen Džang i Điven Dženg 2:1 i doneli Srbiji trijumf protiv Kine u prvom kolu Grupe E Junajted kupa.

Mešoviti par Srbije - Đoković i Danilovićeva ostvarili su trijumf nakon sat i 27 minuta igre, po setovima 6:4, 1:6, 10:6.

Prvi set pripao je srpskom paru u kome je viđen jedan brejk u sedmom gemu za 4:3, što je Đokoviću i Danilovićevoj bilo dovoljno da bez velikih poteškoća dođu do vođstva u setovima.

Zanimljiv razvoj događaja desio se kada je Srbija pri rezultatu 4:3 spasila tri brejk lopte, a potom i stigla do petog gema u prvom setu.

Kina je do izjednačenja stigla veoma lako, Džang i Dženg su napravili dva brejka i imali su veliku prednost od 4:0 koju srpski mešoviti dubl nije uspeo da anulira.

Meč je na kraju rešen u super taj-brejku koji je pripao Srbiji rezultatom 10:6. Duel je završen tačno osam minuta pre nego što je Pert dočekao Novu godinu.

Ranije danas, Novak Đoković je pobedom nad Džidžen Džangom doneo prvi bod Srbiji, a Đinven Dženg je bila bolja od Olge Danilović i izjednačila na 1:1, pre nego što je pobednik odlučen u dublu mešovitih parova.

Srbija u grupi sa Kinom i Češkom

Junajted kup u Australiji počeo je 29. decembra, a trajaće do sedmog januara. Srbija je u grupi sa Češkom i Kinom u Pertu.

Plasman u četvrtfinale obezbediće prvoplasirani iz svih šest grupa, uz dve najbolje drugoplasirane reprezentacije. Domaćin polufinala i finala biće Sidnej.

Srbija ima jedanu pobedu, kao i Kina koja je savladala Češku. Da bi Srbija završila na prvom mestu u grupi i ostvarila plasman u četvrtfinale potrebno je da savlada Češku 2. januara.

Đokovićev rival će biti Jirži Lehečka, 31. teniser sveta, protiv kojeg takođe nikada nije igrao, dok će rivalka Olge Danilović biti Marketa Vondrušova - aktuelna šampionka Vimbldona.

Uz Novaka Đokovića i Olgu Danilović, u srpskoj selekciji su još Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Natalija Stevanović i Dejana Radanović.

Junajted kup - zamena za ATP kup, naslednik Hopman kupa

Prvi Junajted kup održan je pre godinu dana, a u kalendaru je zamenio ATP kup koji je igran od 2020. do 2022. godine. Premijerno izdanje tog takmičenja osvojila je Srbija.

Junajted kup po formatu nadmetanja muško-ženskih teniskih reprezentacija nastavlja tradiciju Hopman kupa, koji je od 1989. do 2019. igran upravo u Pertu, mada je takmičenje pod tim imenom, nakon tri godine pauze, ponovo održano u julu ove godine u Nici.

Pored pehara i nagrada, teniseri i teniserke će na Junajted kupu biti u prilici da osvoje i do 500 ATP odnosno VTA bodova.

Junajted kup, grupa E:
1. Kina 1-1  mečevi 4-2  setovi 9-6  gemovi 70-51
2. Srbija 1-0  mečevi 2-1  setovi 4-3  gemovi 26-27
3. Češka 0-1  mečevi 0-3  setovi 2-6  gemovi 25-43

среда, 03. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару