Читај ми!

Prosinečki u ofsajdu

Robert Prosinečki je za kratko vreme pokazao da ima ideju kuda treba da ide "Zvezda", doneo je novi koncept, ali verovatno uprava kluba nije shvatila taj koncept, ocenjuju sportski komentatori, gostujući u emisiji "Oko 11". Jedan od najvećih problema srpskog fudbala jesta taj što igrači prerano odlaze u inostrane klubove.

Za kratko vreme Robert Prosinečki pokazao je da ima ideju kuda treba da ide "Zvezda", doneo je novi koncept, ali verovatno uprava kluba nije shvatila taj koncept, ocenjuju sportski komentatori, gosti emisije Oko 11.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Oko 11

Svi koji vole "Zvezdu" čekali su Prosinečkog 20 godina i delovalo je da će on duže da ostane na mestu trenera, smatra Slobodan Georgijev, novinar nedeljnika Vreme.

Kaže da je Prosinečki za kratko vreme pokazao da ima ideju kuda treba da ide "Zvezda", u klub je došao iz ljubavi, jer je svestan da je i "Zvezda" njemu promenila život.

Nedeljko Kovinjalo, sportski komentator RTS-a naglašava da je Prosinečki nova figura u domaćem trenerskom životu, da je doneo novine na planu igre, ali da uprava to očigledno nije razumela.

Da su se mnogi skrivali iza imena Roberta Prosinečkog smatra i Jovan Sekulić, sportski urednik u Večernjim novostima. On veruje da je Prosinečki morao da pristane na mnoge kompromise.

"Očito je prekipelo, mora da mu se mnogo toga skupilo kad je otišao pred utakmicu sa Bordoom", kaže Kovinjalo.

"Problem u Zvezdi traje bar dva meseca. Čak je bila neka i svađa u klubu. Mnogi su mislili da Zvezda nije pobedila Rad jer je u igru ušao Krneta, a ne Jovanović", objašnjava Sekulić.

Svi su saglasni da uprava nije verovala u njegov koncept, kao i da su priče o povratku Džajića u "Zvezdu" daleko od istine.

"Čitava stvar oko Džajića nije završena, ali potrebno je promeniti upravu da bi se on vratio", kaže Kovinjalo.

"Džajića izvuku uvek kada je neki problem u 'Zvezdi', to je verovatno spinovanje", Georgijev.

Višak menadžera, manjak omladinskih škola

Menadžeri su bolna tema našeg fudbala. Čak i neki omladinski igrači ih imaju i onda jedva čekaju da odu što pre, kaže Sekulić.

To, kaže, ne treba da nas čudi, jer u oštoj besparici kada im se ponudi neki novac i obećanje da će postati svetski igrači u 18. godini, nije ni čudo da mladi i neiskusni igrači to prihvataju.

Navodi primer Danijela Aleksića koji je, kaže, bio talentovan igrač, a onda otišao u "Sampdoriju", potom je pozajmljivan drugim klubovima – i sada ne igra.

"Da je ostao da igra za Vojvodinu, onda bi sazreo kao igrač", objašnjava Sekulić.

Sportski konmentator RTS-a smatra da bi trebalo da domaći igrači bar dve sezone igraju u domaćij ligi, da stasaju kao igrači, pa tek onda da idu u inostranstvo.

Ocena je i da smo se konačno probudili i shvatili da je naš fudbal godinama tonuo, ali da je najvažniji rad u omladinskim školama, a da upravo to nedostaje.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару