ХРВ - ИТА 21.00 (РТС1)
АЛБ - ШПА 21.00 (РТС2)
Читај ми!

Kada je selektor bio lider, kapiten i ljut što ne igra od starta: Bata Vujke, nije u redu

Pošto je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi saznao da je Dušan Tadić nezadovoljan zbog ulaska sa klupe u porazu od Engleske odbrusio je: "To nikako nije dobro". Tenzije su splasle, kapiten reprezentacije se izvinio saigračima, a Srbiju uskoro očekuje borba sa Slovencima za prve bodove u grupi C na EP. Baš protiv "zmaječki", pre 24 godine, u čuvenom remiju 3:3, i Piksi je bio ljut što kao kapiten i veteran nije počeo utakmicu. Tadašnjem šefu struke Vujadinu Boškovu uoči susreta sa Slovencima poručio je: Bata Vujke, nije u redu da se tako ponašate prema meni. Nisam početnik".

Prvi susret Slovenije i Srbije, bivših cimera u Jugoslaviji, ujedno je bio i najzanimljiviji. Odigran je 2000. godine, upravo na Evropskom prvenstvu, u Belgiji i Holandiji, a okončan rezultatom 3:3. 

Poprište dešavanja bilo je u Šarloi, u prvom kolu grupe C, u utakmici koja je za "plave" posle sat vremena vođstva Slovenaca od tri gola razlike i igračem manje izgledala poput puta do pakla.

Jedan od učesnika povratka bio je i sadašnji selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi, iako je meč počeo sa klupe, zbog čega je bio ljut na tadašnjeg šefa struke Vujadina Boškova. 

Piksi je kao kapiten i reprezentativni veteran u 36. godini smatrao da zaslužuje mesto na terenu, baš kao i sadašnji kapiten Dušan Tadić u nedavnom porazu od Engleske, nakon što je sa navršenih 35 godina zamenio Aleksandra Mitrovića u 61. minutu.

"Bata Vujke (Vujadin Boškov), uz dužno poštovanje Vašim godinama i Vašoj karijeri, ne mogu da dozvolim da se ovako ponašate prema meni. Nisam početnik u reprezentaciji. Govorim iz ugla igrača koji je pri kraju karijere, ima svoje ime i prezime i reputaciju u svetu fudbala. Mislim da nisam zaslužio ovakav odnos i odsustvo poštovanja s Vaše strane", rekako je Stojković selektoru, što je opisano u njegovoj biografiji "Piksi – sve za deset", autora Nebojše Petrovića. 

Boškov mu je odgovorio da je čuo kako ga je Piksi vređao i kritikovao u holandskim medijima, što je kapiten reprezentacije negirao i već je, kako je tvrdio, planirao da napusti kamp zbog neadekvatnog tretmana kod selektora. 

"Ja slažem stvari u kofer, a igrači ih vraćaju u ormar", opisao je situaciju Piksi u svojoj biografiji i naglasio da je bio uveren kako je Boškov izrazito protiv njega, ali da mu je selektor 13. juna u svlačionici poručio da će uveče, ipak, početi protiv "zmajčeki".

"Uzeo sam sunđer i obrisao (svoje) ime. Shvatio je da sam ozbiljan. Stavio je Dekija Stankovića i posle pola sata izvršio izmenu, što je bila greška. Trebalo je da sačeka poluvreme, iz poštovanja prema mladom igraču", govorio je Stojković.

Dejan Stanković je kasnije pričao kako je "sve na tom meču bilo čudno", pa i njegova uloga u startnih 11: "Ja počinjem, a Piksi na klupi – mislim se, kakva je ovo anomalija."

Dušan Tadić: Teško mi je palo, najbolji sam igrač

Sadašnji kapiten je nakon meča sa Engleskom izjavio da mu je teško palo što je bio na klupi, jer je najbolji igrač ekipe.

Selektor je odgovorio "nije dobro ako je Tadić tako pričao", kao i da je odluka bila čisto taktička. 

Tadić se naknadno izvinio saigračima i selektoru na nepromišljenoj reakciji, a Piksi je najavio da će vezista Fenerbahčea biti u prvoj postavi protiv Slovenaca.

понедељак, 24. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару