СЛВ - РУМ 18.00
УКР - БЕЛ 18.00
ЧЕШ - ТУР 21.00
ГРУ - ПОР 21.00

Пикси: Није добро то што је Тадић рекао, ја доносим одлуке

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић рекао је на конференцији за медије након пораза од Енглеске да је из тактичких разлога одлучио да капитен Душан Тадић не буде у стартној постави.

Пикси: Није добро то што је Тадић рекао, ја доносим одлуке Пикси: Није добро то што је Тадић рекао, ја доносим одлуке

Фудбалери Србије су у Гелзенкирхену поражени од Енглеске резултатом 1:0 у мечу првог кола групе Ц Европског првенства у Немачкој.

Капитен Србије Душан Тадић, који је почео меч на клупи за резерве и ушао у игру у 61. минуту, рекао је после утакмице за РТС да мисли да је требало да буде у стартној постави јер сматра да је најбољи играч ове селекције.

Тадићеву изјаву коментарисао је на конференцији за новинаре селектор Србије Драган Стојковић Пикси.

"Није добро ако је то рекао, то је била моја одлука из тактичких разлога, желео сам га са свежим ногама у других 45 минута, ради се о тактици, ништа друго", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Гелзенкирхену.

Више пута је поновио да је из тактичких разлога Тадића изоставио из стартне поставе.

"Ово су биле тактичке ствари. Тадић ми је потребнији са свежим ногама, али да он може да почне, наравно да може. Ја сам тај који доноси одлуке и који је на том месту. Нема простора за полемисање. Нема никакве буре око капитена", истакао је селектор Србије.

"И да је Вања бранио, исто бих био сигуран"

Стојковић је рекао да су Србија и Енглеска одиграле квалитетан меч.

"Мислим да је била утакмица јако квалитетна, са обе стране, изузетно јак тим Енглеске, али Србија је показала фудбал какав тежимо. Мислим да смо показали оно што смо желели, да изменама доведемо ситуацију у нормалу, да Енглези буду ти који ће се бранити. Поносан сам на играче. Много километара су претчали, али у фудбалу је тако, идемо даље", рекао је Стојковић.

Истакао је да је пре неколико дана одлучио да на голу против Енглеске буде Предраг Рајковић.

"И да је Вања Милинковић-Савић бранио, исто бих био сигуран. Рајковић је феноменалан голман, немам сумње да имамо сјајне голмане, сва три. Моја одлука била је данас да дам шансу Рајковићу да буде број један", објаснио је Стојковић.

"Не волим да изгубим, али то је део спорта"

Србија ће 20. јуна у другом колу групе Ц играти против Словеније. Стојковић истиче да "орлови" имају времена да се одморе.

"Сутра ћемо да имамо лагани тренинг јер се враћамо у пет ујутру у Аугзбург", најавио је Стојковић.

Поновио је да му је тешко пао пораз од Енглеске, што је одмах наком меча рекао за РТС.

"Психолошки сам честитао свим играчима, нема никакве фрустрације, осим резултата. Све остало, браво за стил фудбала. Ипак смо играли са Енглеском, нисмо играли против не знам кога. Као тренер не волим да изгубим, али то је део спорта", нагласио је Стојковић.

"Костић осетио бол у колену"

Српски фудбалер Филип Костић морао је због повреде да напусти игру у финишу првог полувремена. Стојковић каже да ће се о повреди више знати у понедељак.

"Сутра ће ићи да сними то, осетио је бол у колену. Претпостављам да су у питању лигаменти, али више ћемо знати сутра, тренутно је у облогама", рекао је селектор Србије.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару