Uskoro veća propusna moć na RTS uživo

Novi lajv strim u fleš video formatu, značajno veće propusne moći, biće dostupan do Nove godine svima koji Satelitski programa RTS-a prate putem Interneta, najavio je u "Srbiji na vezi", Ljubiša Obradović, odgovorni urednik Internet portala RTS-a.

Ljubiša Obradović, odgovorni urednik Internet portala RTS-a, je gostujući u «Srbiji na vezi",  najavio da će do kraja ove godine na stranici RTS uživo, Satelitiski program RTS-a biti dostupan putem novog lajv strima koji će omogućiti veću propusnu moć.

"To će biti fleš video format. Pri čemu će se on skalirati zavisno od brzine veze koju ima  korisnik bilo gde u svetu i propusna moć biće daleko veća", rekao je Obradović svestan činjenice da povremeno dolazi do zagušenja, a posebno u terminu Dnevnika, kao najgledanije informativne emisije. Fleš video format treba da poboljša kvalitet emitovanje programa na portalu RTS-a  http://www.rts.rs/page/live/ci.html

Na temu najčešćih pitanja iz inostranstva, Ljubiša Obradović je rekao da odgovori na komentare da se pojedine emisije ne emituju na Satelitskom programu, odnosno putem lajv strima, uvek uključuju autorska prava.

Emitovanje emisije "Ja imam talenat" na Satelitskom programu takođe ograničavaju autorska prava, ali će uskoro u okviru Magazina na portalu RTS-a biti dostupna stranica posvećena ovoj emisiji.

Imajući u vidu da je među poseticima Internet portala RTS-a najveći deo iz inostranstva, Zoran Stanojević, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa za nove medije, je gostujući u «Srbiji na vezi" podvukao jedan od ciljeva sajta da bude interesantan svima koji razumeju srpski jezik.

"Prvenstveno (pišemo) o događajima u Srbiji, jer verujemo da su ljudi koji žive u inostranstvu manje - više zaintersovani za ono što se događa u Srbiji i na koji način to njih pogađa", rekao je Stanojević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару