Nova potvrda poverenja u RTS- izuzetan odziv akciji “Gradimo Sigurnu kuću”

Za manje od devet meseci trajanja akcije koju vodi naš medijski servis, rezultati su iznad očekivanja. Izgradnja treće Sigurne kuće u Beogradu je u završnoj fazi.

Ova jesen je za RTS važna i zbog završetka velike društveno-odgovorne akcije, posvećene prikupljanju sredstava za izgradnju treće Sigurne kuće u Beogradu, za žrtve porodičnog nasilja.

„Ovakav rezultat je pre svega još jedan dokaz poverenja u Javni medijski servis Srbije. Akcija je transparenta, sve informacije su dostupne.Takođe, odličan odziv ovoj akciji jeste i dokaz da smo kao društvo postali svesniji i savesniji, ovo je dobar znak da prestajemo sa ignorisanjem činjenice da postoje naši  sugrađani kojima je mnogo teže nego nama"izjavila je Duška Vučinić PR menadžer RTS.

Mnoge renomirane kompanije su se donacijama uključile u akciju RTS  ali i podržale brojne druge vidove podrške ovoj akciji.

"Sasvim raznorodne kompanije i preduzeća, velikodušno su podržale našu inicijativu da izgradimo još jedno sklonište za zbrinjavanje žrtava porodičnog nasilja. Brojne su i uplate pojedinaca, svi su želeli da daju svoj doprinos ovoj humanoj ideji. Nekoliko srednjih škola su samoinicijativno osmislili akcije tokom kojih su prikupljali novac za akciju RTS.  Uključila se se i neka preduzeća koja nisu ranije učestvovala u sličnim projektima. Sve ovo nas veoma raduje i ispunjava zadovoljstvom da smo pokrenuli pravu društveno odgovornu akciju".

Akciju za izgradnju treće Sigurne kuće RTS sprovodi istovremeno sa velikom medijskom kampanjom "Sprečimo porodično nasilje u Srbiji". U  tv emisijama, na sva tri programa Radio Beograda i internet portalu, novinari RTS realizuju izveštaje, intervjue i reportaže o problemu nasilja u porodici.

Duška Vučinić,PR menadžer RTS : "Porazna statistika o ovom problemu podstakla nas je da pokrenemo akciju za izgradnju treće Sigurne kuće a istovremeno i kampanju protiv nasilja u porodici : Svakih 15 dana jedna žena izgubi život kao žrtva porodičnog nasilja, samo ove godine ubijene su 24 žene zbog nasilja u porodici(među njima dve devojčice), svako šesto dete i svaka treća žena u Srbiji su žrtve ovog vida nasilja, godišnje se Savetovalištu protiv nasilja javi do 5000 žena-žrtava nasilja... Shvatili smo  da kao Javni medijski servis moramo da reagujemo, da ukažemo i na ovaj društveni  problem i da damo svoj doprinos rešenju problema ili makar ublažavanju.

Iako ovaj društveni problem imaju i mnogo naprednije zajednice od naše,uvereni smo da možemo doprineti da se pokrenu neke inicijative, postavimo pitanja i ponudimo rešenja za prevazilaženje ambijenta porodičnog nasilja u Srbiji"

Osim uloge inicijatora i medijskog pokrovitelja akcije, RTS se više puta  uključio i kao donator sredstava za izgradnju treće Sigurne kuće.

"Želeli smo da kao društveno odgovorna kompanija  damo primer, pokažemo na delu da podržavamo ideju koja će obezbediti utočište za žene koje su smogle snage da se izbave iz nasilničkog okruženja. I medijsko vreme koje ustupamo, u najudarnijim terminima, jeste značajan vid donacije RTS ovoj akciji ali i kampanji protiv porodičnog nasilja u Srbiji", izjavila je Duška Vučinić PR menadžer RTS.

Osim ove akcije, RTS aktivno medijski podržava ili partnerski  realizuje brojne druge društveno-odgovorne inicijative resornih ministarstva vlade Republike Srbije, kao što su akcije "Produži život", "Srbija protiv raka", "Menjamo dijabetes", "Očistimo Srbiju". 

Prošlogodišnja akcija "Teleton" omogućila je nabavku sportskih rekvizita za fiskulturne sale u osnovnim školama 30 najugroženijih opština u Srbiji .

Treća Sigurna kuća u Beogradu, za žrtve porodičnog nasilja biće završena i kompletno opremljena do kraja jeseni. Tada će biti ustupljena na trajno korišćenje Savetovalištu protiv nasilja u porodici, koje koordinira rad postojeće dve Sigurne kuće.

Na osnovu svega navedenog, slobodno možemo reći da su treću Sigurnu kuću u Beogradu, za žrtve porodičnog nasilja, podigli zajedno - svi građani Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару