Žene za žene - donacija "Societe general" banke povodom Dana žena

Sve zaposlene dame u "Societe general" banci odrekle su se osmomartovskih poklona i odlučile da planirana sredstva za kupovinu osmomartovskih poklona kompanija uplati za izgradnju treće Sigurne kuće u Beogradu, za žene žrtve porodičnog nasilja.

U okviru "Societe general" grupe, žene čine blizu 60 odsto zaposlenih a u banci u Srbiji čak 70 odsto.

Već četvrtu godinu zaredom, zaposlene dame u ovoj kompaniji pokazuju humanost i spremnost da pomognu ženama koje trpe nasilje, odričući se sredstava namenjenih za kupovinu poklona za Osmi mart.

Zato je sredstva namenjena njima, kompanija donirala za Sigurnu žensku kuću, za SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja, za pomoć ženama sa invaliditetom i ove godine - za akciju RTS "Gradimo Sigurnu kuću", za izgradnju Sigurne kuće u Beogradu.

Banka "Societe general" je kompanija koja kontinuirano neguje društveno odgovorno poslovanje, jedna je od osnivača "Global Comapct" mreže Ujedinjenih nacija za Srbiju i članica renomiranog "Business Leaders" foruma. Ova kompanija laureat je nagrade "VIRTUS 2009." za dugoročno partnerstvo sa nevladinim sektorom.

Imajući u vidu brojnost zaposlenih žena u banci, razumljiv je senzibilitet po pitanju rodne ravnopravnosti i prava žena na rad i život lišen svih vidova diskriminacije i nasilja. Pored projekata kompanije-banke, značajan je doprinos zaposlenih koji, kao pojedinci, učestvuju u različitim volonterskim i drugim aktivnostima usmerenim na pomoć ugroženim kategorijama.

Odričući se sredstava za osmomartovske poklone, zaposlene dame iz Societe general banke pokazale su humanost na delu a kompanija je i ovom donacijom - priključivanjem našoj akciji, potvrdila renome društveno odgovornog preduzeća koje neguje korporativnu filantropiju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару