Читај ми!

Italijanska štampa nakon Đokovićeve pobede

“Nadal se klanja novom kralju”, “Đoković broj jedan u svetu”, “Đoković zaboravio kako se gubi” - naslovi u italijanskoj štampi, posle jučerašnje pobede Novaka Đokovića na Masters turniru u Rimu.

"Skidamo kapu Đokoviću", piše rimska Republika, uz ocenu da Đoković nije samo "teniser dana", već nešto mnogo više... Na rimskom turniru se ne može lagati ni blefirati. Pobeđuje najjači, broj jedan u svetu - dakle Đoković", ocenjuje list.

Rimski dnevnik ističe da je Đoković "čovek koji je pobeđivao na betonu svih vrsta, a sada i na šljaci. To je igrač koji je iza sebe ostavio sve: Nadala, Federera, Mareja. Nole više nije onaj koji se ugleda na druge, već neko koga treba imitirati".

Komplimenti za Đoleta, ističe Republika, podsećajući da je reč o igraču koji je bio u stanju da igra na terenu tri sata u subotu uveče, protiv Mareja, "u najlepšem meču koji je odigran ne samo ovde u Rimu, a da zatim dan kasnije za dva sata pobedi Nadala u dva seta".

Takav niz pobeda nije viđen poslednjih godina. Trideset sedam mečeva i još dva 2010. godine i sedam osvojenih turnira.

Đoković je zaboravio kako se gubi, ocenjuje torinska Stampa, navodeći da je "zaboravio kako se to radi još od prošlog decembra i Mastrersa u Londonu".

"Nole preoteo krunu Rafi, postao novi kralj terena", piše Korijere delo Sport, navodeći da je Đoković za dva minuta i 12 sekundi pobedio petostrukog šampiona turnira u Rimu Rafaela Nadala i po drugi put u karijeri osvojio ovaj trofej.

Đokoviću je ovo 37. uzastopna pobeda ove godine, čime je dokazao da nema premca. Za tenisera iz Beograda ovo je 25. trofej u karijeri i sedmi ove sezone, pošto je osvojio Austalijan open, i turnire u Dubaju, Indijan Velsu, Majamiju, Beogradu i Madridu", navodi Korijere.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару