Читај ми!

Tragedija u Novom Pazaru-ugušilo se četvoro dece u požaru

U Novom Pazaru je četvoro dece stradalo u požaru, a roditelji su teško povređeni. Deca su se najverovatnije ugušila od ugljen monoksida, saopštio je MUP. Roditelji su prevezeni u bolnicu sa teškim opekotinama. Otac ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena na više od 50 odsto tela, dok je majka zadobila opekotine drugog i trećeg stepena. Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke nesreće.

Predsednik Aleksandar Vučić u Dohi učestvuje na petoj Konferenciji Ujedinjenih nacija o nerazvijenim zemljama. On se sastao sa vladarom Katara, šeikom Tamimom bin Hamad el Tanijem, a glavne teme sastanka bile su unapređenje saradnje Srbije i Katara, snabdevanje hranom, energetika i investicije. Vučić je zamolio šeika da razmotri postoji li interes Katara da bude strateški partner Er Srbije. Dogovoreno je da će se razgovori o tome nastaviti. Predsednik se sastao i sa predstavnicima brojnih drugih zemalja. Najavio je i nova ulaganja u odbrambenu industriju i naglasio da Srbija nije prodala oružje ni Ukrajini ni Rusiji.

Na Kopaoniku počinje 30-ti Kopaonik biznis forum. Više od 200 stručnjaka u naredna 4 dana raspravljaće o privrednim i ekonomskim temama.

U Ukrajini se i dalje vode borbe za Bahmut. Nastavljeni su ulični sukobi u tom gradu između ukrajinskih i ruskih snaga. Ruska vojska tvrdi da je opkolila grad, dok Ukrajina negira masovno povlačenje svojih trupa. Vojni komandanti Rusije obavestili su ministra odbrane Sergeja Šojgua o trenutnoj situaciji i akcionim planovima u Ukrajini. Turska je saopštila da naporno radi na produženju sporazuma o izvozu ukrajinskog žita, koji ističe 18-og marta. Rusija je pre nekoliko dana najavila da će pristati na produženje sporazuma, ukoliko budu uzeti u obzir interesi ruskih poljoprivrednih proizvođača.

U Atini su izbili sukobi između policije i grupe demonstranata koji su protestovali zbog železničke nesreće kod Larise u kojoj je poginulo najmanje 57 ljudi. U centru glavnog grada protestovali su studenti i železničari. U Tužilaštvu je saslušan 59-godišnji šef železničke stanice u Larisi, protiv kojeg je podneta krivična prijava za remećenje bezbednosti saobraćaja, ali i za serijska ubistva iz nehata i nanošenje telesnih povreda iz nehata. Grčki javni servis izvestio je da je on u veoma lošem psihičkom stanju.

Večeras se u Beogradu završava 51-vi Fest. U 19 časova i 30 minuta u velikoj sali EM-TE-ES dvorane biće dodeljene nagrade festivala, uključujući priznanje Beogradski pobednik. Potom će biti prikazan film Puriše Đorđevića "Usta puna zemlje" prema istoimenom romanu Branimira Šćepanovića.

Na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, srpska atletičarka Angelina Topić je u finalu skoka u vis zauzela četvrto mesto. Ona je ostvarila lični rekord pošto je preskočila 194 centimetra. Lazar Anić je, zbog povrede, zauzeo osmo mesto u skoku u udalj. U istoj disciplini, od 17 časova i 50 minuta, Ivana Vuleta će se boriti za medalju. U 18 časova Elzan Bibić trčaće u finalu na 3000 metara. Prenos iz Istanbula je na Drugom programu ER-TE-Es-a.

Košarkaši Crvene zvezde igraće u Zagrebu protiv Cibone u 20-om kolu regionalne ABA lige. Utakmica počinje u 15 časova i 30 minuta. Od 19 časova u Ljubljani će se sastati Cedevita Olimpija i Igokea.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Marica Serdar i Nenad Selaković

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару