Hapšenje osumnjičenih za malverzacije u EPS-u

U Zaječaru je uhapšen muškarac, osumnjičen da je više puta udario po glavi i telu dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio. Dete je preminulo u Zdravstvenom centru u Zaječaru. Policija je uhapsila i njegovu vanbračnu suprugu. Ona se tereti da je znala za nasilje nad detetom i da to nije prijavila policiji. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni je u Tužilaštvu priznao delo, koje mu se stavlja na teret.

U velikoj akciji policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeno je šest osoba osumnjičenih da su oštetili Elektroprivredu Srbije za 7 i po miliona dolara, tokom izvođenja radova na postrojenju Termoelektrane Kostolac Be. Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu položaja odgovornog lica.

U nastavku međunarodne akcije "Infiniti" povodom složenih finansijskih prevara na internetu, u Srbiji je uhapšeno 16 osoba. Sumnja se da su navođenjem na lažne finansijske transakcije na internetu prevarili najmanje 200 stranih državljana u ukupnom iznosu koji prelazi 20 miliona američkih dolara.

U Ukrajini je ruska vojska granatirala Harkov. Donji dom ruskog parlamenta usvojio je predlog zakona predsednika Vladimira Putina o obustavljanju učešća Rusije u Sporazumu o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja, potpisanog u Pragu 2010-te godine. Rusija je saopštila da je duboko zabrinuta zbog ponašanja Ujedinjenih nacija, koje, kako se tvrdi, ometaju zakazanu smenu međunarodnog osoblja stacioniranog u nuklearnoj elektrani. Ukrajina je najavila da će ove nedelje zatražiti od Turske i Ujedinjenih nacija da počnu pregovore o produženju sporazuma o izvozu ukrajinskog žita preko crnomorskih luka.

Na Beogradskom sajmu u 18 časova biće svečano otvoren Međunarodni sajam turizma. Ovogodišnji slogan je "Kad je odmor - nije teško". Učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 zemlje, među kojima se prvi put predstavlja osam afričkih država. Zemlja-partner je Kina. Posetioce očekuju popusti na turističke aranžmane i do 50 odsto. Svečanom otvaranju prisustvovaće predsednik Aleksandar Vučić.  

Nagradu "Meša Selimović" za najbolju knjigu objavljenu u 2022-oj godini, koju 35-ti put dodeljuju "Večernje novosti", dobio je Nebojša Lapčević za pesničku knjigu "Filatelist" u izdanju Narodne biblioteke "Stefan Prvovenčani" iz Kraljeva. Nagrada se sastoji iz skulpture sa likom Meše Selimovića, Povelje i novčanog iznosa, a biće uručena u martu.

Urednici emisije Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić.
Urednici vesti Nenad Selaković i Tina Amić.
Producent Ljubinka Dobrilović.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару