Читај ми!

Objavljene preporuke za smanjenje potrošnje električne energije

Ministarstvo rudarstva i energetike donelo je preporuke za smanjenje potrošnje struje. Štednja je preporučena državnoj upravi, gradovima i opštinama, javnim preduzećima, privredi i domaćinstvima. Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će uskoro biti poznate i finansijske mere za uštedu struje. Stručnjaci smatraju da će mere imati efekta, ukoliko svi budu štedeli.

Jačanje regionalne energetske bezbednosti važan je zadatak za sve države Otvorenog Balkana, a solidarnost i saradnja u momentima energetske krize, pripreme za predstojeću zimsku sezonu i realizacija zajedničkih projekata u izgradnji energetske infrastrukture, ključni su zadaci za sve države članice te inicijative, poručeno je na današnjem sastanku. Bilo je reči i o pripremi regionalnog kriznog plana, mogućnostima za skladištenje gasa, o električnoj energiji, kao i o stvaranju zajedničkog fonda za finansiranje budućih projekata koji su od velike važnosti za Srbiju, Albaniju i Severnu Makedoniju.

Predsednik Aleksandar Vučić i šef kubanske diplomatije Bruno Rodriges potvrdili su na sastanku u Beogradu tradicionalno dobre odnose dveju zemalja, uz najavu da će se u predstojećem periodu raditi na dodatnom osnaživanju bilateralne saradnje. Vučić je Rodrigesu uručio Orden srpske astave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Kube.

Obeležava se Međunarodni dan nestalih osoba. Posle ratova na prostoru bivše Jugoslavije, u regionu se još traga za oko 10 hiljada osoba, podaci su Međunarodnog komiteta Crvenog krsta. Od ukupnog broja nestalih, skoro 4 hiljade su Srbi. Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da je dinamika rešavanja slučajeva nestalih usporena.

U susret svom 98. rođendanu Radio Beograd poklanja slušaocima najkvalitetniju muziku, a večerašnji koncert organizujemo u saradnji sa Opštinom Čajetina i Turističkom organizacijom Zlatibora. Radio susretanja u Čajetini počinju u 20 časova, u Centralnom gradskom parku, uz Big bend i Narodni ansambl Muzičke produkcije Radio Beograda, a kao vokalni solisti nastupiće brojni vrhunski umetnici. Koncert će moći da prate i slušaoci Radio Beograda u direktnom prenosu na našem programu.

Selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić izjavio je da će konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo saopštiti sutra nakon poslednjeg treninga pred put u Prag. Očekuje se odluka oko Nemanje Bjelice i Nemanje Nedovića, koji imaju probleme s povredama. Srbija će se takmičiti u D grupi, a turnir će početi u petak utakmicom protiv Holandije.

Urednici emisije Nataša Raketić i Slobodan Petrović.

Urednici vesti Marica Serdar i Relja Trajković.

Producent Svetlana Stevanović.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару