Читај ми!

Beograd i Priština usvojili mapu puta za primenu dogovora o energetici

Delegacije Beograda i Prištine su usvojile u Briselu mapu puta za primenu dogovora o energetici. Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak na tviteru je napisao da je učinjen veliki korak napred.  Sa njim je saglasan i direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji je nakon usaglašavanja mape izjavio da ona znači dodatnu sigurnost i stabilnost za srpski narod u pokrajini.  Glavni  pregovarač Prištine Besnik Bisljimi objavio je na tviteru da će mapa  omogućiti fakturisanje električne energije u četiri opštine na severu Kosmeta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros putem video linka sa predsednikom Vlade Albanije, Edijem Ramom i predsednikom Vlade Severne Makedonije, Dimitrom Kovačevskim o predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan u Briselu. Dogovorili smo se da ćemo, nakon konsultacija sa našim vladama i savetnicima, sutra u podne objaviti odluku o tome da li ćemo prisustvovati ovom skupu, naveo je Vučić.

Iako je juče istekao rok za prijavu radnika Fijatove fabrike u ragujevcu za rad u inostranstvu, nije poznat tačan broj njih koji je rihvatio ponuđene Uslove. Takođe, kako tvrde pojedini predstavnici radnika, pregovori sa kompanijom Stelantis i Vladom Srbije su propali i nezadovoljni radnici krenuće sutra u Beograd u blokade. Premijerka Ana
Branbić kaže da su radnici jednostarno odlučili da prekinu pregovore i
da je Vlada spremna za nastavak razgovora.

Otvarajući Implantološki centar, Stomatološki fakultet u Beogradu obeležava 74 godine rada. Sa njegovom gradnjom počelo se polovinom 2017. godine, a danas je on jedinstveni centar na ovim prostorima. Od njega se očekuje da doprinese afirmaciji naše stomatologije u svetu i otvori nova radna mesta.

Na svetski dan muzike koncert pod nazivom " Rock El Clasico" Stefana Milenkovića i Dr Neleta Karajlića, održava se u 21 čas na Tajšmajdanu. A nemački džez muzičar Nils Vogram, virtuoz na trombonu, specijalan je gost Big Benda RTS-a na koncertu koji povodom praznika muzike organizuju Dom omladine Beograda i Muzička produkcija RTS-a.

Vaterpolisti Srbije utakmicom protiv Sjedinjenih Američkih Država počinju učešće na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Urednici emisije Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Tina Amić.

Producent Srđan Manojlović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару