Tragedija u Bugarskoj

U Bugarskoj je poginulo najmanje 46 ljudi, među kojima 12-oro dece, kada se oko tri sata iza ponoći na auto-putu Sofija-Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, zapalio autobus iz Severne Makedonije. Sedmoro preživelih prevezeno je u bolnicu zbog opekotina. Među povređenima je i državljanin Srbije iz Preševa. On se nalazi u bolnici u Sofiji i u dobrom je stanju, kaže za RTS ambasador naše zemlje u Bugarskoj Željko Jović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Severne Makedonije Stevu Pendarovskom i premijeru Zoranu Zaevu. "Ne postoje reči koje bi opisale bol koji delimo sa građanima vaše zemlje. Srbija je i sada uz vas, spremna da pruži svaku potrebnu pomoć i podršku, jer niste sami u ovoj tragediji", naveo je Vučić.

Poslanici Skupštine Srbije počeli su raspravu o predlogu budžeta za iduću godinu. Premijerka Ana Brnabić rekla je, obrazlažući predlog, da je budžet razvojni i da je osnovni cilj podizanje životnog standarda građana, kao i dalje jačanje ekonomije.

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti privremenih institucija u Prištini jutros su ponovo zabranile da poseti južnu pokrajinu. Kako je saopštila Kancelarija, Petković je tokom dvodnevne posete Kosmetu 24. i 25. novembra trebalo da poseti i više socijalno ugroženih i povratničkih srpskih porodica na Kosovu i Metohiji i uruči im prekopotrebnu pomoć.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je dnevni red na Generalnoj skupštini Interpola usvojen, a da se Kosovo nije prijavilo za članstvo na ovogodišnjem zasedanju tog tela u Istanbulu, saopštio je MUP. Prema njegovim rečima, Srbija je u protekloj godini uložila mnogo napora kako bi desetinama zemalja ukazala na stvarne prilike na prostoru Kosova i Metohije.

Ministri spoljnih i evropskih poslova zemalja članica Evropske unije razgovaraju u Briselu o aktuelnim pitanjima vezanim za zajednicu, među kojima je i proširenje na Zapadni Balkan. Uoči sastanka, poručeno je da bi Međuvladina konferencija Unije i Srbije trebalo da se održi sredinom decembra i da je moguće otvaranje bar jednog klastera.

Šesnaestogodišnji dečak iz Vranja preminuo je od korona virusa u Dečjoj internoj klinici u Nišu, potvrđeno je RTS-u. Tinejdžer je bio u rizičnoj grupi zbog visokog indeksa telesne mase i pre mesec dana je sa teškom kliničkom slikom primljen na kovid-odeljenje Dečje interne klinike.

U Kamenoj sali Radio Beograda održana je komemoracija legendarnoj pevačici Merimi Njegomir. Kolege i prijatelji kažu da je svojim anđeoskim glasom otpevala najlepše narodne pesme. Merima Njegomir je sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priključiće se saigračima iz Dejvis kup reprezentacije Srbije. Đoković će danas doputovati u Insbruk na prvi trening uoči takmičenja. Srbija će prvi meč igrati protiv domaćina Austrije u petak, 26-og novembra.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Marica Serdar i Relja Trajković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару