Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić dao je nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente, potvrdila je premijerka  Ana Brnabić. Ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas, rekla je Brnabićeva za "Blic". Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da sutra očekuje više informacija o navodnoj špijunskoj aferi.  Naveo  je da je u poslednja 24 sata, uz načelnika VBA generala Đura Jovanića, imao više razgovora sa Vrhovnim vojnim komandantom Aleksandrom Vučićem. Dodao je kako je siguran da se iza zavese krije i pokušaj udaljavanja Srbije od politike vojne neutralnosti. 

U Skupštini je u toku vanredna sednica sa samo jednom tačkom dnevnog reda - predlog budžeta za 2020. godinu. Plan državne kase predviđa prihode od 1314 i po milijardi dinara, rashode od 1334,7 milijardi dinara, tako da će deficit iznositi 20,2 milijarde dinara, odnosno 0,3 odsto BDP-a.  Procena je da će rast bruto društvenog proizvoda biti 4 odsto, a inflacija 2 odsto.

Lideri najvećih britanskih partija suočili su se u prvoj predizbornoj televizijskoj debati. Glavne tačke rasprave bile su Bregzit i moguće posledice napuštanja Evropske unije. Premijer i lider Konzervativne partije Boris Džonson najavio je da će sprovesti Bregzit do kraja, dok je prvi čovek Laburista Džeremi Korbin poručio da će o izlasku iz Unije odlučivati narod.

Među decom u Srbiji ima velike razlike u uslovima u kojima žive i rastu. Najugroženija su siromašna deca, oni koji žive u ruralnim sredinama, deca sa invaliditetom, Romi. Prioritet je eliminacija diskriminacije, nasilja i zloupotrebe dece, poručila je ministarka zadužena za demografski razvoj Slavica Đukić Dejanović na konferenciji organizovanoj povodom Međunarodnog dana deteta i trideset godina od usvajanja Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević podneo je ostavku, dva i po meseca pre isteka mandata. Kako je preneo portal "Direktno", Tomašević nije želeo da ostane do kraja mandata, a ni Savez da mu ponudi novu saradnju. Tomašević je generalni sekretar postao 2015. godine. U istom danu i vest da je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević podneo ostavku, dva i po meseca pre isteka mandata.

Urednici emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.

Producent Srđan Manojlović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару