Читај ми!

Boris Novković: Dosta mi je estrade, želim samo dobru muziku

Jedan je od najuspješnijih i najpopularnijih kantautora regiona, Boris Novković, čiji su albumi prodavani u zlatnim i platinastim tiražima, a svi njegovi novi hitovi, kao i oni stariji poput "Kuda idu izgubljene djevojke", "Jači i od sudbine", "Sve mijenja se", "U dobru i zlu", "Dok svira radio", "Šta je sa princezom moje vrele mladosti", redovno su na listama radijskih stanica širom regiona ili prostora bivše Jugoslavije.

Pesma "Srebro" deveti je singl s aktuelnog albuma "Gori ulica" sa čime je Novković i započeo godinu, a ta pesma se vrlo brzo izdvojila i kao adut, jer je vrlo brzo našla put do publike.

Boris je svaki put raspoložen da govori za Radio Beograd 1 i emisiju "Vreme sporta i razonode" i kaže da trenutno sem tog albuma ne radi ništa posebno i da u ovom vremenu kakvo jeste zapravo i preživljava, a za sam album napominnje da je izašao pre nekih mesec dana i da ga je napravio baš tako da namerno bude veseo i optimističan sa pesmama koje su pomalo i neobične za tipičnog Borisa Novkovića i da je morao da uradi tu baladu kako bi "uozbiljio situaciju".

„Ovo je zvanično osmi singl sa ovog albuma koji je obojen nekakvim optimizmom i nekakvim mojim otporom na ovo sve vreme kroz koje prolazimo, pa sam napravio jedan prozračan i veseo i optimističan album sa pesmama koje su bile pomalo neobične za mene i neozbiljne, ali i ozbiljne toliko da iza njih stanem", rekao je Boris Novković za emisiju Vreme sporta i razonode, Radio Beograda 1.

Virtuelno je ok, ali je bilo lepše nekada

Kada je reč o samoj baladi „Srebro" Novković ističe da je time hteo da razbije tu neozbiljnost u pesmama sa albuma, jer muzikofili vole da je nešto ozbiljno, studiozno i da ima priču, pa sam stoga to tako i napravio.
„To je ono nešto što ja radim, ali to je više virtuelni posao, nego što je fizičkog karaktera", istakao je Novković i napomenuo da čeka vreme koje će biti kao nekada, ali da još nije došlo to pravo vreme.

Na konstataciju, da je balada "Srebro" jedan od aduta albuma i da su za većinu pesama urađeni i spotovi, on kaže da je to to što je virtuelno i da se rukovodio kako napominje "kontra" logikom.

„Nikada nisam više sportova uradio za jedan album nego li sada i nikada nisam više singlova izbacio. Zato što u tom jednom hermetičkom vremenu, gde nema neke fluktuacije nas samih, da ne možemo biti tolko prisutni onda je bolje da si prisutan sa tonom i slikom nego nikako", istakao je Novković.

Takođe je dodao za "Vreme sporta i razonode", da je u odnosu na prethodni album od pre šest godina nakupio ideje koje su mu dobro došle i dobio je vetar u leđa i naboj kreativnosti, baš onda kada je sve bilo depresivno i sivo, ali planira i neke nove stvari.

Na pitanje hoće li ostati samo u virtuelnom stvaranju ili planira nastup uživo pred publikom, Boris Novković kaže za Radio Beograd 1 da ima neke ideje, možda čak i neke koncerte u planu, ali da to ima svoj momenat, jer sada radi taj posao iz drugog ugla, a to mu kako kaže dozvoljava iskustvo i ono što je od 80-tih do sada sve postigao, jer do sada nije bilo dekade u kojoj nije ima po nekoliko hitova, a o kompletnoj diskografiji i da ne govorimo.

„Uskoro sam u Beogradu. Dosta mi je cirkusa i vašara. Ne volim estradnog Borisa", istakao je Novković.

Međutim, on ističe da mu se odnos prema muzici i stvaranju promenio. Kako napominje nije više estradni.

„Ja sam sada čovek koji više ne želi biti deo estrade. Mene estrada više ne čini dobrim, niti mom levelu kao čoveku ne znači ništa, a mislim da je svima nama u životu i postojanju da podižemo taj nivo da ne ostanemo infantilni kao tinejdžeri. Ako to ne podižemo, onda stvarno postajemo karikature i spomenici samom sebi, a to meni nije interes „, rekao je Boris Novković, zvezda bivše Jugoslavije.

Napominje da se on ni malo ne divi tom Boris Novkoviću, estradnom pevaču, već više voli ovog sada, jer mu je dosta vašara i da se od celog tog cirkusa umorio, ali nei od muzike, a kako kaže nada se i koncertima uskoro.

"Nisam se od toga umorio i vrlo rado ću vam doći. Ostvario sam i neke kontakte za nastup u Beogradu i radujem se svim stvarima koje imaju isključivo veze sa muzikom, a što nema veze sa cirkusom, vašarom i svim tim", rekao je Boris Novković, u razgovoru za emisiju "Vreme sporta i razonode" i izrazio nadu da će vrlo brzo doći to vreme da se sa svojim fanovima druži i na koncertima.

петак, 02. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару