Читај ми!

U novogodišnjoj noći uz RTS i želju „Da smo živi i zdravi“

Verujemo da ćete i ovu novogodišnju noć provesti uz program RTS-a. Slogan ovogodišnje najluđe noći je „Da smo živi i zdravi!“ – jer šta bismo drugo mogli da poželimo prilikom ispraćaja ove, 2020. godine. Šta nas očekuje u noći 31. decembra otkrivaju Vinka Marinović i Dragana Kosjerina.

Radio-televizija Srbije je obezbedila da sve bude u skladu sa epodemijskim merama i većina masovnih scena koje se mogu videti u najavnim foršpanima novogodišnjeg programa su u stvari kolaži iz prethodnih emisija, napominje Dragana Kosjerina.

„Proteklih nekoliko godina smo zaista uspeli da od Novogodišnjeg programa napravimo pečat i vrlo je prepoznatljiv program naše kuće. Ove godine, u skladu sa situacijom, morali smo da se snađemo i da osmislimo program koji će ponuditi gledaocima zabavu i dobru pesmu i da na trenutak malo zaborave na brige i da se vesele, onako kako to i treba da bude, a s druge strane i da poštujemo sve propisane mere“, dodaje voditeljka.

Program koji će publika gledati u novogodišnjoj noći od 21 čas zapravo predstavlja kompilaciju programa snimljenog prethodnih pet godina, uz neke novine i iznenađenja. Snimljene su pojedinačne voditeljske najave, skečevi i jedan segment muzičkih numera.

„Sve je u duhu dobrih novogodišnjih želja i sve teme koje se provlače kroz skečeve koji su vezivno tkivo programa i kroz sve voditeljske najave su sve one teme kojima se svi mi svakodnevno bavimo oko nas i u duhu su dobrih prazničnih želja“, napominje Vinka Marinović.

„Mislim da smo uspeli nekako, bez obzira na celu ovu situaciju koja nam je svima stavila teret na leđa, i teške misli, i brige koje nas prate cele godine, da sve to nekako uz dozu humora prebrodimo i pozovemo sve da se vratimo na prave vrednosti, da razmišljamo o najbližima, o porodici, o ljubavi, o toleranciji... Najvažnije je da smo zdravi i onda će sve biti bolje“, napominje poznata Kosjerina.

Srećnu Novu godinu će nam poželeti najveći borci protiv pandemije

U novogodišnjoj čestitki gledaocima će se obratiti lekari i medicinske sestre jer je bilo logično da to budu oni koji su se cele godine trudili da nam spasavaju živote. To su ljudi koji su sve vreme radili u crvenoj zoni i koji su i sami preležali kovid 19.

Među njima je i anesteziolog Nemanja Dimić iz KBC „Dr Dragiša Mišović“. Takođe, i Daliborka Radišić, medicinska sestra u Vojnomedicinskom centru Karaburma.

„To je bio i naš način da se makar minimalno zahvalimo svim tim ljudima koji se cele godine bore protiv ovog problema s kojim se suočavamo“, naglašava Marinovićeva.

Nastup pred kamerama su doživeli jako emotivno, jer je situacija takva kakva je i zato što su govorili iz srca, i nažalost, i iz ličnog iskustva.

„Kada sam bacila pogled preko ramena, videla sam suze u očima nekim kolegama koji su bili na snimanju. I žao mi je što pandemiju nismo uspeli ranije da stavimo pod kontrolu, jer bismo onda bili svi zajedno sa svim umetnicima, muzičarima, prijateljima i da bi zapravo ove godine studio bio pun svih medicinskih radnika, jer su oni zaslužili najveću pažnju“, kaže Kosjerina.

Da smo živi i zdravi!

Situacija je bila takva da je ekipa RTS-a bila srećna što je uopšte mogla da se sastane i da snimi deo programa. Svi su bili oprezni, ali delimično i opterećeni, što je normalno u ovakvoj situaciji, no srećom, svi su ostali zdravi.

„Svečane toalete nisu izostale ni ove godine, ali su uz njih išle i maske. Tako da nam je to bio jedan novi modni dodatak na snimanjima“, napominje Vinka Marinović.

„Ovo je bila i odlična prilika da se svi još jednom uvere u bogatstvo naše muzičke baštine. Uživali smo u poslu i nadamo se da će i gledaoci uživati jer smo se potrudili da bez obzira na situaciju on bude lep ove godine“, smatra gošća Jutarnjeg programa, Dragana Kosjerina.

Novogodišnji program počinje 31. decembra u 21 čas i trajaće do dugo iza ponoći. Pored toga, gledaoci RTS-a će imati prilike da prate i razne praznične emisije u skladu sa atmosferom koja sledi i posle Nove godine, pa sve do posle Božića, kao i za Božić. Imaće prilike da čuju najlepše domaće pesme, da pogledaju putovanje kroz šest decenija televizije i da uz osmeh i veru da će biti bolje, isprate ovu godinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару