Читај ми!

Новогодишњи програм РТС-а – лепа музика, најбољи извођачи и „Незвани гости“

Шта друго на крају 2020. године можемо него да једни другима пожелимо да смо живи и здрави? Тако се и зове Новогодишњи програм РТС-а. Првог јануара очекује нас премијера концерта Здравка Чолића, а РТС ће преносити и чувени Новогодишњи концерт Бечке филхармоније.

„Нисмо се превише мучили око назива Новогодишњег програма јер ова година је сама дала његов наслов, а то је Да смо живи и здрави после године у којој су многи људи прошли неки најгоре, а неки јако тешке тренутке у свом животу“, започела је причу о програму у новогодишњој ноћи Оливера Ковачевић, главни и одговорни уредник Забавног програма РТС-а.

До сада се на снимањима Новогодишњег програма РТС-а окупљало више стотина певача, музичара, глумаца, спортиста. Овог пута скоро све је било другачије.

„Ми га зовемо Испраћај јер, како каже у најави, 'Нека оде, није боље ни заслужила' – парафразирамо песника, али смо ипак добили у задатак да направимо Новогодишњи програм који ће бити прикладан ситуацији, а опет бити весеље да људи бар у тој ноћи могу да забораве на бриге којих је ове године било толико пуно“, открива Ковачевићева.

Новогодишњи програм трајаће чак пет и по сати. У питању је компилација пет новогодишњих програма РТС-а.

„Бирали смо из сваког неке нумере, неке наступе који су били међу најбољима, који су адекватни овој ситуацији, да је у питању лепа музика, да су сви велики извођачи који су прошли кроз наше новогодишње програме. Кад кажем сви велики онда ту мислим на све извођаче народне музике који су били сваке године са нама. Мислим на Здравка Чолића, Горана Бреговића, Немању Радуловића, на певаче забавне музике који су прошли кроз бројне емисије и заједно са нама правили те новогодишње програме“, објаснила је Оливера Ковачевић.

Према њеној оцени, сви који у Србији добро певају су у Новогодишњем програму.

Незвани гости – везивно ткиво Новогодишњег програма  

Претходних година, окосница Новогодишњег програма РТС-а била је прича, тема која је попут нити повезивала цео програм.

„Једне године су се такмичили региони Србије у програму 'Очекујте неочекивано', друге године смо звали пријатеље у госте, сваки наш сектор из РТС-а је позвао своје пријатеље – од ватрогасаца, рудара“, подсећа Ковачевићева и открива да су овај пут скечеви који се односе на живот у овој години везивно ткиво.

Глумци Анђелка Прпић, Милена Предић, Андреј Шепетковски, Небојша Миловановић и Бора Ненић снимили су чак 20 скечева под називом Незвани гости.

Духовите анегдоте говоре о сусрету породице из Београда и њихових рођака са села у најлуђој ноћи, а циљ је да нам врате оптимизам и наду у то да ћемо заједништвом и бригом о најближима превазићи тешкоће које су нас снашле. 

„Бојан Љубеновић Трн је писао сценарио, Филип Чоловић је режирао. Са овим скечевима смо дали неку врсту актуелности. И то је снимљено и даје смисао од почетка до краја програма“, навела је главна и одговорна уредница Забавног програма. 

Новогодишњи програм почиње у 21 час, одмах после епизоде серије Камионџије д.о.о

„Први део се завршава око пола три, а онда следи сат и по подсећања на Новогодишњи програм '60 Нових година са вама'. То је Новогодишњи програм који је био посвећен јубилеју шест деценија Телевизије Београд. Ту смо изабрали најлепше нумере из наших серија, филмова подсећајући на музику из различитих декада“, прецизирала је Оливера Ковачевић.

Првог јануара, на Другом програму биће премијера концерта Здравка Чолића у оквиру серијала Концерти у Арени.

РТС ће преносити и чувени Новогодишњи концерт Бечке филхармоније, који се ове године одржава без публике. На малим екранима је у 11.15, 1. јануара на Другом програму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару