Читај ми!

Kavkasko magično mleko za dugovečnost

Ukusan i hranljiv mlečni napitak sa Kavkaza – kefir povoljno utiče na celokupno zdravlje organizma i pomaže u lečenju mnogih bolesti. Bogat je probioticima, zdravim kvascima, vitaminima, mineralima i drugim sastojcima, zbog čega ga zovu „magično mleko“.

Kefir gljiva je poreklom sa Kavkaza i vekovima se priprema kao zdrav „napitak za dugovečnost“. Njegovu tajnu stotinama godina čuvalo je lokalno stanovništvo.

Početkom 20. veka gljiva kefir je dospela i u ostale krajeve sveta, gde se od nje priprema gust, tečni mlečni napitak, kiselkastog i osvežavajućeg ukusa, koji nastaje simbiozom gljivica i korisnih bakterija.

Dosadašnja iskustva pokazuju da izuzetno povoljno utiče na celokupno zdravlje i da „kefir kao lek“ pomaže kod mnogih tegoba. Toliko je zdrav napitak da ga čak zovu i „magično mleko“.

Prepun je probiotika, zdravih kvasaca, vitamina, minerala i hranljivih sastojaka. Lako ga konzumiraju oni ljudi koji imaju problema sa tolerancijom laktoze.

Kefir ima mogućnost da očisti naše telo i probavni trakt, eliminiše loše bakterije, poboljša imuni sistem, kontroliše dijabetes i netoleranciju na laktozu.

Vrlo je koristan onima koji žele da smršaju, poboljšaju zdravlje kože i kose i da se zaštite od raznih gljivičnih i virusnih infekcija.

Za probavu je mnogo bolji, jer sadrži zdrave probiotike, koji mogu da izbace loše bakterije iz creva i pomažu da se bolje prihvati i obradi hrana. Uz to, sadrži dijetalna vlakna i sprečava pojavu zatvora.

Oboleli od dijabetesa i oni koji ne podnose laktozu, trebalo bi da redovno konzumiraju kefir.

Kefir sadrži šećere, ali i bakterije koje „jedu“ laktozu.

Višak šećera se izbacuje iz organizma, pre nego uspe da izazove probleme sa šećerom u krvi.

Pun je vitamina C i dobrih minerala i zato je odličan za jačanje imuniteta. Bogat je i proteinima i jača metabolizam, ali i poboljšava zarastanje rana i utiče na brži oporavak.

Preporučuje se osobama koje imaju problema sa arteriosklerozom, ili koje su imale moždani ili srčani udar.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. децембар 2024.
5° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње