Читај ми!

So u jutarnjoj kafi ubija gorčinu i oporost, a otkriva nove ukuse

Jutarnja kafa za početak dana skoro da je obavezna, a ukusi su različiti. Neko u kafu dodaje mleko, neko šećer ili oba, a postoje i ljubitelji kafe koji dodaju so.

Kako bi se ublažio opor usus kafe, predlozi nekih ljudi su da se umesto šećera u jutarnju kafu doda prstohvat soli.

Iako je ideja pomalo neobična, postoje naučna istraživanja koja su se bavila efektima dodavanja soli u kafu. So je bogata natrijum -hloridom koji „ubija“ opori ukus kafe. A kada ti ukusi nestanu mogu da se osete i dođu do izražaja druge arome kafe.

U istraživanjima koja su objavljena još 1995. godine navedeno je da so potiskuje gorki ukus kafe. Tako je u Vijetnamu dodavanje soli u kafu sasvim uobičajeno. I pripadnici američke mornarice su tokom Drugog svetskog rata pili slanu kafu.

среда, 15. јануар 2025.
-1° C

Коментари

Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса
Ruzmarin
Рузмарин – биљни еликсир младости, чува наше памћење и отклања болове