Читај ми!

Rumunke liče na Kejt, a pivo je jeftinije od vode?!

Dok Velika Britanija na sve načine pokušava da spreči imigracioni cunami, Rumunija poziva Britance da dođu u „zemlju u kojoj polovina žena liči na princezu Kejt i u kojoj je pivo jeftinije nego čaša vode“.

Rumunski dnevnik Gandul.info pokrenuo je duhovitu kampanju namenjenu Britancima, kako bi prevazišli strah od „invazije Rumuna" pošto će od 2014. godine moći da traže posao i u Velikoj Britaniji.

Kao odgovor na negativne članke u britanskim medijima, ne bi li Rumune i Bugare ubedili da ostanu u svojoj zemlji, taj dnevnik pozvao je Britance da dođu u Rumuniju, „zemlju u kojoj je princ Čarls kupio imanje i u kojoj Hari nikada nije fotografisan nag".

„Nismo želeli da uvredimo nikoga, već samo da direktno povežemo Rumune i Britance. Reakcije su bile pozitivne", rekao je direktor dnevnika Klaudiu Pandaru agenciji Frans pres.

Među argumentima ove kampanje nazvane „Zašto ne dođete ovde?" navodi se lepota žena od kojih „polovina liči na Kejt (supruga princa Vilijama), a druga polovina na njenu sestru", a i niže cene piva koje je, kako se navodi, „jeftinije nego čaša vode".

„List je, takođe, pozvao čitaoce da obezbede besplatan smeštaj turistima, nakon čega je za manje od jednog dana pristiglo više od 300 ponuda", kaže Pandaru.

Predsednik Rumunije Trajan Basesku nedavno je poručio Britancima da „Rumuni neće osvojiti Veliku Britaniju, jer je Rumunija veoma lepa zemlja".

Prilikom ulaska Rumunije i Bugarske u Evropsku uniju 2007. godine, pristupni ugovor omogućio je članicama Unije da na najviše sedam godina ograniče državljanima dve zemlje pristup tržištu rada.

Velika Britanija bila je jedna od zemalja koje su uvele te restrikcije.

Većina rumunskih emigranata od 2007. godine otišla je u Španiju i Italiju.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару