Читај ми!

"Викиликс" објавио документе "Сонија"

Интернет сајт "Викиликс" објавио је стотине хиљада мејлова и докумената из прошлогодишњег хаковања сервера компаније "Сони", у оквиру архиве која се може претраживати онлајн.

Сајт који је основао Џулијан Асанж, наводи да његова база података садржи више од 170.000 мејлова из продукцијске куће "Сони пикчерс ентертеинмент" и њених филијала, као и још 30.000 других докумената, наводи Танјуг.

Компанија "Сони пикчерс ентертејмент", која послује у оквиру истоимене јапанске групације, осудила је поступак Викиликса.

Информатички напад против "Сони пикчерса" био је злонамеран криминални акт и жестоко осуђујемо то што је Викиликс објавио украдене информације о запосленима и друге приватне информације, истакнуто је у саопштењу јапанске компаније.

"Сони" се нашао на мети хакерског напада уочи објављивања филма "Интервју" о измишљеном атентату на севернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

Викиликс, који се у жижи интересовања јавности нашао после објављивања великог броја поверљивих докумената америчке владе, оценио је да документи јапанске компаније припадају јавном домену.

"Те архиве откривају унутрашње функционисање једне утицајне мултинационалне фирме, због чега и треба да буду доступна јавности", навео је Џулијан Асанж.

До сада су многе организације постављале на интернет документа и друге информације добијене у овом хакерском нападу, али не у лако претраживој бази података, пренео је АП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара