Читај ми!

Асанж оптужио САД да су узрок украјинске кризе

Оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж оптужио је САД да су потрошиле милијарде долара за НВО у Украјини како би отргле ову земљу од утицаја Русије и превеле је на своју страну.

"Ако то не може бити учињено чланством у НАТО-у, онда макар треба да постане независна од утицаја Москве, да се умањи руски војно-индустријски комплекс и њене поморске базе на Криму", рекао је Асанж из еквадорске амбасаде у Лондону у интервјуу аргентинским медијима, пренела је Раша тудеј.

Асанж је такође оценио да је Исламска држава "резултат авантуризма Запада" али да је последица тога да Вашингтон више није "једини играч на Блиском истоку", јер су Турска, Катар и Саудијска Арабија увећали своју моћ последњих година и успели да стекну одређену независност од САД, преноси Танјуг.

Навео је да међу документима Викиликса има оних који доказују да је Израел у почетку подржао Хамас како би подстакао раздор међу Палестинцима.

Асанж, који је аустралијски држављанин, од 2012. се налази у еквадорској амбасади у Лондону где му је одобрен политички азил, а шведске власти траже његово изручење због оптужбе за силовање, док он тврди да су Швеђани расписали потерницу по налогу САД које желе да му суде због објављивања тајних дипломатских депеша.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара