Читај ми!

Викиликс поднео пријаву против ФБИ

Организација Викиликс поднела је пријаву полицији Данске области против неименованих агената америчке федералне полиције ФБИ и против једног свог некадашњег активисте.

ФБИ и Исланђанин Сигурдур Тхордарсон, бивши активиста Викиликса, осумњичени су да су учестовали у незаконитим активностима у Данској, преноси Бета.

Дански дневник Политикен је пренео да је Викиликс у пријави оценио као "илегалне" састанке које је пре неколико година Тхордардсон имао са агентима ФБИ који су од њега купили дискове са интерним подацима Викиликса и информације о обезбеђењу одбеглог оснивача те организације Џулијана Асанжа.

Агенти су се првобитно састајали са Тхордардсоном на Исланду, уз знање тамошњих власти, али су их исландске власти замолиле да напусте тло те земље након што су сазнали да агенти воде истрагу против Викиликса за шта нису имали дозволу.

Тако је та операција премештена у Данску, потврдио је Тхордардсон за Политикен.

Викиликс је од Независне комисије за притужбе на рад полиције затражио да истражи да ли су полиција и Служба државне безбедности данске ПЕТ учествовали у прикривању активности ФБИ у овом случају у којем су "прекршена права и украдена имовина подносиоца пријаве (Викиликса)".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара