Читај ми!

Тело Бин Ладена у САД?

Тело бившег лидера Ал Каиде Осаме бин Ладена није сахрањено у мору, већ је пребачено у САД, наводи се у електронској пошти фирме "Стратфор" коју је објавио "Викиликс".

Интерна електронска пошта, коју су размењивали агенти глобалне обавештајне приватне фирме "Стратфор", а објавио их је Викиликс, указују да је тело Осаме бин Ладена пребачено у САД.

У мејлу, који је послао потпредседник "Стратфора" за обавештајне послове Фред Бартон, само неколико сати пошто је председник Барак Обама објавио детаље акције у којој су морнарички специјалци убили Осаму бин Ладена у Пакистану, дословце стоји: "Узели смо тело. Хвала богу", објавио је Викиликс.

После само 25 минута уследила је следећа порука: "Тело је пребачено у Довер, ДЕ, авионом ЦИА", а у истој поруци помиње се и војни институт за патологију у Бетесди.

"Довер, ДЕ" односи се на град Довер у савезној америчкој држави Делавер, где се налази велика војна база, 175 километара далеко од Вашингтона.

У следећој поруци, која је уследила сат касније, Бартон, који се сматра водећим експертом за тероризам и безбедност, додаје: "Ако су тело бацили у море, у шта сумњам, личило би на оно што је уређено са пепелом нацисте Адолфа Ајхмана. Ми бисмо желели да направимо фотографије, узмемо ДНК-а, отисак прста и још много тога. Његово тело је повезано са злочинима, и ја мислим да ни FBI ни DOA (Одељење за правосуђе) не би то дозволили".

Адолф Ајхман је био водећи нацистички организатор холокауста, који је после Другог светског рата са лажним пасошем побегао у Аргентину. Ту су га у тајно организованој акцији отели агенти израелске тајне службе Мосад и пребацили у Израел, где је био изведен на суд.

Осуђен је на смрт, погубљен, кремиран, а његов пепео је просут у море на тајној локацији, тако да не постоји ниједно место које је спомен на тог ратног злочинца.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару