Снег у априлу и није баш толико ретка појава, наредних дана пролеће на чекању

У уторак следи промена времена. Увече и током ноћи биће и влажног снега, тако да ће се до среде ујутро забелети травњаци, аутомобили и кровови у вишим крајевима града. Појава снега у априлу, који се не задржава, јесте сваке четврте-пете године, а стварање снежног покривача у априлу у Београду је сваке десете године, каже за РТС метеоролог Недељко Тодоровић.

Гостујући у Београдској хроници, Тодоровић је рекао да у Београду ипак неће бити озбиљног снега. Ујутро и пре подне почиње прилив хладног ваздуха, што значи да ће у Београду бити топлије јутро него средина дана.

Ујутро ће температура бити око седам степени, што би била и највиша дневна температура за уторак. Како дан буде одмицао, следи наоблачење, појачање северозападног ветра и после подне почиње киша, а увече и током ноћи биће и влажног снега.

"Гледајући ове услове, највероватније ће се до среде ујутро забелети травњаци, аутомобили и кровови у вишим крајевима града. Тог снежног покривача на травнатим површинама било би два-три центиметра, а на периферији као што је Авала или на Космају и по седам-осам центиметара. То је хладна епизода која се повремено догађа у априлу", истиче Тодоровић.

Према његовим речима, последњи пут такву ситуацију смо имали пре четири године. Снег је падао 2017. године и то 19, 20. и 21. априла.

Додаје да је појава снега у априлу, који се не задржава, сваке четврте-пете године, а стварање снежног покривача у априлу у Београду је негде сваке десете године.

"Најхладније јутро је у среду, док снег још буде падао у Београду, биће око нула или један степен. Реч је о влажном снегу који ће се у току дана са наглим порастом температуре, с максималном температуром око шест степени, брзо истопити", објашњава Тодоровић.

Наглашава да ће бити хладно у уторак, среду и четвртак, са максималном температуром испод 10 степени. Од петка температура расте, од 14-15, за викенд и 18 степени.

"Следеће седмице задржава се топла варијанта времена с максималном температуром од 18 до 20 степени", поручује метеоролог Недељко Тодоровић.

петак, 13. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи