Читај ми!

Протест студената у Лондону

Више од 2.000 студената протестовало је у Лондону због мера штедње и троструког повећања школарина. Око 4.000 полицајаца чувало је Лондон, како би се спречило понављање жестоких сукоба од прошле године.

Студенти у Лондону протестовали су због смањења буџетских расхода и троструког повећања школарина. Према саопштењу полиције, у протестима је учествовало више од 2.000 студената.

Простор између лондонског универзитета и градске финансијске четврти чувало је око 4.000 полицајаца. На Трафалгар скверу, у подножију Нелсоновог стуба, група демонстраната подигла је више од 20 шатора, слично учесницима њујоршког покрета "Окупирајмо Волстрит".

Студенткиња Анет Веб са Универзитета "Портсмут" изјавила је да ће повећање школарина на 9.000 фунти (10.540 еура) већини студената учинити факултетско образовање недоступним.

Претходни студентски протести завршавали су се инцидентима у које је био умешан мањи део демонстраната. Један од најпознатијих био је спонтани напад на аутомобил у коме су се возили принц Чарлс и његова жена Камила који се догодио прошлог децембра.

Полиција је упозорила да ће свако ко за време демонстрација буде учествовао у криминалним активностима бити ухапшен и изведен пред суд. Полиција је такође поручила демонстрантима да постоји могућност да остану затворени унутар кордона, уколико се појави опасност од озбиљних нереда.

Након извештаја да ће у случају озбиљних инцидената на улицама бити дозвољена употреба гумених метака, организатори протеста осудили су полицију због "покушаја застрашивања".

Лондонска полиција саопштила је да полицајцима на улици неће бити подељени гумени меци, као и да ће се они користити само у случају  "екстремних ситуација".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару