Читај ми!

Москва оправдава Конузина

Учешће руског амбасадора у Србији Александра Конузина на скупу Српске напредне странке сматра се уобичајеном дипломатском праксом, саопштило је руско Министарство иностраних послова.

Министарство иностраних послова Русије саопштило је да учешће амбасадора Русије у Србији Александра Конузина на скупу Српске напредне странке сматра уобичајеном дипломатском праксом.

"Одржавање контаката са свим политичким снагама државе у којој амбасадор борави и учешће на различитим манифестацијама које оне организују представља уобичајену међународну дипломатску праксу", навели су у руском министарству, преноси РИА Новости.

Руска агенција преноси да су се крајем недеље у медијима појавиле информације о учешћу Конузина на скупу ове опозиционе странке.

То је, како се наводи у саопштењу руског Министарства иностраних послова, "послужило као повод неким српским политичарима да говоре о наводном покушају мешања амбасадора у унутрашње ствари Србије".

Агенција подсећа да је СНС формирана 2008. године и да је лидер странке Томислав Николић овог лета изјављивао да ће Београд, у случају победе СНС на парламентарним изборима 2012. године, водити политику тешње сарадње са Москвом.

Конузин је у суботу у Нишу на скупу поводом трогодишњице од оснивања СНС изнео став да је ова странка постала један од главних показатеља расположења грађана Србије, чиме је стекла могућност да прави планове општенационалног карактера, али истовремено и одговорност због поверења и наде које људи полажу у ту политичку партију.

Потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић је рекао да се руски амбасадор својим изјавама на митингу СНС још једном умешао у унутрашњу политику Србије.

"Сигуран сам да Русија не би волела да то исто тамо раде страни амбасадори", рекао је Ђелић.

Лига социјалдемократа Војводине затражила је од надлежних органа да се амбасадор Русије у Србији прогласи "персоном нон грата" и протера из Србије.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару