Читај ми!

Бангкок под водом

Центар Бангкока ускоро би се могао наћи под водом, пошто је река Чао Праја достигла рекордан водостај. Премијерка Шинаватра разматра могућност копања канала уз путеве за одвођење воде у залив.

Главна река која протиче кроз Бангкок достигла је рекордан водостај и на кратко поплавила приобалне зграде и краљевски комплекс, а страхује се да ће водена стихија пробити бране и поплавити сам центар тајландске престонице.

Река Чао Праја, једна од највећих у земљи, излила се преко врећа са песком које су постављене на улазу у Велику палату, у којој се некад налазило седиште краља, а припадници војске су испумпали воду из тог подручја.

Повећан ниво воде за време плиме у Тајландском заливу, који ће сутра, како се очекује, достићи максимум, отежава отицање воде системом канала из северног дела Бангкока, па се страхује да ће сам центар престонице бити поплављен и да ће попустити и главне бране.

Велике поплаве погодиле су до сада седам северних од укупно 50 квартова у Бангкоку, док су покрајине на северу потпуно под водом, а фабрике и куће уништене.

Већи део града је и даље сув, али су десетине хиљада становника током ове недеље напустиле престоницу, из страха да би и њен центар могао да буде угрожен, чему је допринело и то што су стране владе апеловале на своје држављане да не путују у Бангкок.

Премијерка Тајланда Јинглук Шинаватра рекла је да се разматрају решења како би се изашло на крај са воденом стихијом.

"Тренутно разматрамо предлог да се ископају канали уз поједине путеве у источном Бангкоку, како би одводили воду у Тајландски залив", изјавила је премијерка Шинаватра.

Министарство одбране Тајланда саопштило је да у приправности држи 50.000 људи и хиљаду чамаца, како би се помогло људима да се евакуишу. Поплаве на Тајланду, најобилније у последњих скоро педесет година, трају од јула и погодиле су трећину провинција, а у њима је живот изгубило 377 људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару