Читај ми!

Руси имају избор

Најава мог повратка у Кремљ не значи да је исход наредних избора одређен, рекао Владимир Путин. Руски премијер признао да се са Дмитријем Медведевом, још пре четири године, договорио о повратку на председничку функцију.

Руски премијер Владимир Путин оценио је да грађани и даље могу да бирају на предстојећим изборима и одбацио оцене да најава његовог повратка у Кремљ значи да је исход будућих избора унапред одређен.

"Обичан грађанин и даље има избор", рекао је Путин у интервјуу за три главне руске телевизије, говорећи о предстојећим изборима.

Руски премијер је рекао да је неопходно да владајућа партија Јединствена Русија, коју ће предводити председник Дмитриј Медведев, сачува већину у парламенту после парламентарних избора 4. децембра.

"Јединствена Русија мора да остане доминантна политичка снага у земљи и у Думи", рекао је Путин, додајући да ће то омогућити формирање стабилне владе која ће наставити садашњу политику.

Путин је рекао да му никада није био животни циљ да буде председник државе, али да је његова карактерна црта да "мора ствари које је преузео да доведе до краја".

На конгресу странке Јединствена Русија 24. септембра, Дмитриј Медведев је најавио да ће Путин бити кандидат на председничким изборима 2012. године.

Међутум, Путин је у интервјуу признао да се с Медведевом договорио још пре четири године о могућем повратку на место председника.

"Ми смо се пре пре четири године договорили да је такав развој догађаја потпуно могућ, ако прођемо овај период тешких искушења", рекао је Путин.

Према његовим речима, неће бити промене политике и оштрих заокрета од политике коју води Дмитриј Медведев.

Путин: Јастреб је добра птица

На констатацију новинара да га на Западу сматрају "јастребом" у политици, Путин је оценио да је јастреб "добра птица" и да ће Русија наставити да води уравнотежену спољну политику.

"Као и раније, спроводићемо уравнотежену политику, усмерену на стварање повољних услова за развој наше државе. То значи да желимо добросуседске, пријатељске односе са нашим партнерима", рекао је руски премијер.

На питање да ли је Русија у периоду стагнације као за време совјетског лидера Леонида Брежњева, Путин је рекао да је много тога постигнуто.

"Заправо, не сећам се ниједног послератног совјетског лидера који је радио колико ја или актуелни председник Дмитриј Медведев", закључио је Путин.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару