Читај ми!

Обамини прекоокеански прекори

Амерички председник Барак Обама рекао је да дужничка криза која је захватила Европу "плаши свет" и да европски лидери не решавају тај проблем довољно брзо. Обама је упозорио и да економски проблеми Европе успоравају опоравак САД.

Председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама упозорава да дужничка криза која је захватила Европу "плаши свет" и да европски лидери, иако се суочавају са кризом, не чине довољно и не реагују брзо колико би требало.

"Они се суочавају са кризом која плаши свет", рекао је Обама и додао да европски, финансијски и фискални проблеми успоравају економски опоравaк САД.

Опоравак америчке економије ове године је наишао на препреке због проблема широм света, укључујући арапско пролеће, због кога су порасле цене енергената и бриге за финансијску стабилност европских народа.

"Они нису у потпуности излечени од кризе из 2007. године, а никада се нису у потпуности бавили свим изазовима са којима је њихов банкарски систем суочен. То се сада компликује са овим што се догађа у Грчкој", рекао је је Обама.

Говорећи о кризи која "плаши свет", Обама је рекао да европски лидери покушавају да преузму одговорне акције, али да не раде довољно брзо.

Иначе, Обама тренутно прикупља средства за председничку кампању, а његов рејтинг погођен је услед забринутости због константно високе стопе незапослености изнад девет одсто и страха да би САД могао да склизне у нову рецесију.

Председник, који је "прогурао" план од 800 милијарди долара за стимулацију економије 2009. године, најавио је нови план за отварање радних места и смањење пореза за мала предузећа у вредности од 447 милијарди долара, али се суочава са новим противљењем републиканаца.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару