Читај ми!

Тајфун прети Филипинима

Више од 100.000 људи евакуисано из делова острва Лусон на Филипинима због опасности од тајфуна "Несат".

Филипинске власти наредиле су евакуацију људи из делова главног острва Лусон која су подложна поплавама и одронима, јер се процењује да ће тајфун "Несат" сутра рано ујутру захватити ту земљу.

Шест рибара воде се као нестали, а Национални савет и менаџмент за смањење ризика од несрећа саопштио је да се око 50.000 људи тренутно налази у привременим склоништима у цетралној провинцији Албеј.

Очекује се да ће "Несат" сутра погодити провинције Аурора и Изабела на северу земље, у којима се налази мноштво пиринчаних и поља засађених кукурузом, пренео је Ројтерс.

Тајфун би, потом, требало да прође кроз планински регион и коначно захвати провинције Љокос на северозападу земље.

Летови авио-компанија у централном региону земље обустављени су, а школе у престоници Манили су у поподневним часовима затворене, због обилне кише и снажног ветра који прате тајфун.

Очекује се да ће тајфун "Несат" достићи интензитет треће категорије тајфуна, са ветром који ће дувати око 200 километара на сат.

Агенција за несреће је навела да је на стотине возача мотора и бродских путника заглављено у лукама, где војници и спасилачке екипе стоје на располагању грађанима, како би им помогли да се пребаце у сигурнија подручја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи