Читај ми!

Либија затворила случај Локерби

Случај Локерби је затворен, рекао либијски министар правде Мохамед ал-Алаги, одбијајући тако захтев Велике Британије за помоћ у овом случају.

Привремени либијски министар правде Мохамед ал-Алаги изјавио је да је случај Локерби затворен, одбијајући тако захтев Велике Британије за помоћ у овом случају.

На питање новинара о сарадњи у случају Локерби Мохамед ал-Алаги одговорио је само: "Случај је завршен".

Шкотско тужилаштво раније се обратило прелазној либијској влади за помоћ у проналажењу информација, које би могле да их одведу до особа које су биле умешане у напад на амерички авион изнад места Локерби у Шкотској 1988. године.

"Затражили смо од Националног прелазног савета да нам стави на располагање све доказе и сведоке који би могли да помогну у истрази", рекла је портпаролка шкотског тужилаштва.

Бивши либијски агент Абдел Басет ал-Меграхи, који је осуђен за овај бомбашки напад у којем је убијено 270 људи, ослобођен је 2009. године из хуманитарних разлога, а шкотско тужилаштво је саопштило да је првостепени суд прихватио налаз да он овај напад није извео самостално и да је у току истрага како би се открили саучесници.

Ал Амин Калифа Фимах, који је раније ослобођен оптужби за масовно убиство у овом случају, изјавио је прошлог месеца да би свргнутом либијском лидеру Моамеру Гадафију требало да се суди због сумњи да је наручио напад изнад Локербија.

Бивши либијски министар правосуђа, а сада лидер Прелазног савета Мустава Абдел Џалил у марту је рекао да има доказе о умешаности Гадафија у овај бомбашки напад.

Меграхи је 2001. године осуђен на доживотну затворску казну, али је ослобођен 2009. године, пошто су доктори рекли да му је преостало још три месеца живота, јер болује од неизлечивог рака простате.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару