Читај ми!

Снажан земљотрес у Индији

У земљoтресу у Индији погинуло 63 људи, а више десетина повређено. Страхује се да број страдалих није коначан. Спасилачке екипе и даље трагају за преживелима.

У снажном земљотресу који је погодио североисток Индије погинуло је најмање 63 људи, а више десетина је повређено. Оштећено је више од 100.000 кућа, док стотине спасилаца и даље рашчишћава рушевине у потрази за жртвама, заробљеним испод бетона, цигли, шута и блата.

Земљотрес, јачине 6,9 степени Рихтерове скале, погодио је регион у близини границе с Непалом. Епицентар земљотреса регистрован је на 60 километара северозападно од Гангтока, главног града североисточне индијске државе Сиким, у близини границе са Непалом.

Шеф индијске полиције Џасбир Синг рекао је да је 30 људи изгубило живот у североисточној држави Сиким, а спасилачке екипе су из рушевина у Гангтоку, главном граду Сикима, извукле 23 тела, а лоцирале још седам тела.

Према Синговим речима, у болницама у том граду је због тешких повреда задржано најмање 50 људи.

Још 11 особа је изгубило живот у суседним државама Бихару и Западном Бенгалу.

Непалска влада је саопштила да је у тој земљи погинуло седам људи, међу којима два мушкарца и једна осмогодишња девојчица када се на њих срушио зид британске амбасаде у Катмандуу, а повређено око 70 људи. Агенција Синхуа је јавила да је на Тибету живот изгубило седам особа, пренео је АП.

Агенције су претходно јавиле да је у потресу погинуло укупно 50 људи.

Већина жртава страдала је када су се њихове куће урушиле од силине земљотреса. Међу погинулима је и троје људи на које се срушио зид британске амбасаде у Катмандуу.

Напоре спасилачких екипа успоравају обилни пљускови и клизишта, тако да још није могуће проценити размере штете и коначан број жртава.

Премијер Индије Манмохан Синг понудио је локалним властима војне трупе које би помогле спасилачке напоре, а ваздушне снаге већ су послале пет летелица.

У прошлости су у том региону забележена два снажна земљотреса - један 1897. и један 1950. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару