Комеморација жртвама у Дуисбургу

Одржана комеморација жртвама трагедије на Паради љубави у Дуисбургу, у којој је, прошлог викенда, у масовној паници, живот изгубила 21 особа, а више од 500 повређено. На комеморацији присуствовао немачки државни врх, али не и градоначелник Дуизбурга.

У Дуисбургу је одржана комеморација жртвама трагедије на Паради љубави у којој је, прошлог викенда, у масовној паници, живот изгубила 21 особа, а више од 500 повређено.

Екуменској служби присуствовали су председник Немачке Кристијан Вулф, канцеларка Ангела Меркел, шеф дипломатије Гвидо Вестервеле, али не и градоначелник Дуисбурга Адолф Зауерланд да не би, како је саопштено, својим присуством повредио осећања породица жртава. Како се наводи, први показатељи указују на то да је градоначелник најодговорнији за трагедију.

Медији јављају да је на мониторима у граду, уместо десетина хиљада, како се очекивало, службу пратило неупоредиво мање људи.

У сећање на 21 жртву, међу којима су били и држављани БиХ, Кине, Шпаније, упаљена је 21 свећа, а током службе речено је да, упркос страшном крају параде, остаје љубав ''која спаја нас људе и међусобно и са Богом''.

Трагедија се догодила пошто је, услед масовне панике, настао прави стампедо у тунелу на фестивалу електорнске музике у Дуизбургу. Немачке власти оптужиле су организатора "параде љубави" у Дуизбургу за велике пропусте у обезбеђењу.

"Обезбеђење није испунило своју дужност", рекао је шеф полицијске контроле Дитер Вехе.

Организатор фестивала Рајнер Шалер се терети да није успео да заустави прилив људи у тунел у тренутку када је ситуација на улазу на место одржавања фестивала већ била напета, као и да није испунио безбедносни план који је представио властима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи