Обезбеђење одговорно за несрећу

Oрганизатори "Параде љубави" у Диузбургу направили су пропусте у обезбеђењу који су довели до погибије 21 особе, наводи се у прелиминарним резултатима полицијске истраге. Тужилаштво је отворило истрагу о убиству из нехата.

Немачке власти оптужиле су организатора "Параде љубави" у Дуизбургу за велике пропусте у обезбеђењу који су прошлог викенда довели до погибије 21 особе, док је више од 500 повређено током фестивала.

Лица која је организатор задужио за обезбеђење нису успела успешно да контролишу подручје улаза, где су људи настрадали, саопштили су министар унутрашњих послова покрајине Северна Рајна-Вестфалија Ралф Јегер и шеф полицијске контроле Дитер Вехе.

"Обезбеђење није испунило своју дужност", рекао је Вехе представљајући прелиминарне резултате полицијске истраге на конференцији за новинаре.

Министар Јегер је рекао да организатор фестивала Рајнер Шалер није успео да заустави прилив људи у тунел у тренутку када је ситуација на улазу на место одржавања фестивала већ била напета, као и да није испунио безбедносни план који је представио властима.

Шалер се бранио од оптужби, истичући да је његов план добио званично одобрење градских власти.

"Без званичног одобрења никада не бисмо допустили да 'Парада љубави буде одржана", рекао је Шалер у изјави за дневник Билд.

Тужилаштво је отворило истрагу о убиству из нехата, али још није саопштило имена осумњичених.

Трагедија се догодила када је полиција затворила крај тунела код старе железничке станице којим су посетиоци долазили ка централном месту манифестације, у тренутку када, због капацитета, улазак нових посетилаца није био могућ, што је изазвало панику.

Догађај је изазвао велику жалост у Немачкој, а организатор је саопштио да се та манифестација укида. Комеморација за жртве трагедије биће одржана у суботу, а присуствоваће јој немачка канцеларка Ангела Меркел и председник Кристијан Вулф.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи